Woke? ChatGPT? Dumsmarte? Kan du forudsige, hvad Dronningen vil sige i sin nytårstale?

11. december 2023
Woke? ChatGPT? Dumsmarte? Kan du forudsige, hvad Dronningen vil sige i sin nytårstale?

Er det mon i år, at Dronningen endelig siger Søens folk i sin nytårstale? Danske Spil har traditionen tro åbnet op for spillet om, hvilke ord Dronning Margrethe vil nævne i sin nytårstale: Der er både de sikre, klassikerne, og de lidt mere skæve ord at gætte på.

Vil Dronningen mon have VAR ud af fodbold? Vil hun tale om vejret måske endda klimakrisen? Eller nøjes hun med atter at glæde sit folk med en nytårshilsen? (Og bliver det så i år, at den hilsen endeligt går til Søens folk?)

Nej, det er kun majestæten selv og et par af hendes allernærmeste, der på forhånd kender indholdet af Dronningens Nytårstale: Alle vi andre kan til gengæld få lov til at gætte løs på indholdet af talen, der kommer direkte i fjernsynet 31. december klokken 18, for Danske Spil har nemlig for niende år i træk åbnet for spillet på, hvilke ord, der bliver nævnt i årets nytårstale.

Det er en af de traditioner, som vi altid glæder os særligt meget til. Vi har som sædvanligt brugt længe på at finde frem til ord og tendenser fra årets løb, som sagtens kunne være en del af en almindelig samtale over nytårstorsken, og vi er kommet frem til en liste på over 350 ord og vendinger, fortæller oddssætter hos Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen.

Han lover, at der er ord for enhver smag på den lange liste.

Det kan man også se af de tilhørende odds: Nytårsønsker giver kun pengene 1,1 gange igen, mens man kan 250-doble sin indsats, hvis dronningen siger sætningen VAR ud af fodbold.

Det sidste lyder selvfølgelig usandsynligt, men gennem årene er det faktisk sket, at dronningens tale har overrasket oddssætterne.

Da dronningen i 2018 begejstret nævnte muligheden for at facetime med sine børn og børnebørn, der blev vi en smule overraskede. Til gengæld var der nogle af vores kunder, der kunne gå det nye år i møde med en ganske fin gevinst på oddset, mindes Peter Emmike Rasmussen.

I år giver Facetime odds 25, hvilket i øvrigt er præcis det samme, som udtrykket søens folk, der altid er et af de suverænt mest populære at spille på. Selv om dronningen – stadig aldrig har nævnt det i sine efterhånden mange nytårstaler.

Udvalgte ord

nytårshilsen 1,10
folk 1,20
atter 2,50
Vejr/et4,00
facetime 25
Søens folk 25
woke 50
chatGPT 75
Dumsmarte 75
VAR ud af fodbold 250