Vi søger efter sundhedsoplysninger digitalt

27. december 2023
Vi søger efter sundhedsoplysninger digitalt

43 mio. gange er sundhed.dk blevet besøgt i 2023. Både borgere og sundhedsfaglige bruger siden til at tjekke op på sygdomme og symptomer, se efter laboratoriesvar eller dykke ned i journalnotater.

I 2023 var der hver måned 3,8 mio. besøg på sundhed.dk. Det er ca. 120.000 om dagen. På MinSundhed-appen er der 1,6 mio. besøg om måneden. Det er ca. 53.000 om dagen.

Det er både borgere og sundhedsfaglige, der bruger de digitale sundhedsløsninger på sundhed.dk. Især Læge- og Patienthåndbogens sider er meget besøgte. 26 mio. har søgt informationer på Patienthåndbogen, mens Lægehåndbogen har haft omkring 12 mio. opslag.

Derudover er de løsninger, hvor borgerne kan se deres egne sundhedsdata, populære. Medicinkortet, Laboratoriesvar og Journal fra sygehus topper, men også Find behandler er meget besøgt.

Januar var den måned med flest besøg mens der var færrest i juli, hvor danskerne nok havde travlt med andre ting.

Et lille udpluk af begivenheder i 2023
I februar var der 13.000 borgere, der meldte sig som stamcelledonor via sundhed.dk. Til sammenligning er der normalt omkring 700 på en måned. De mange tilmeldinger var et resultat af, at Høje Taastrups borgmester Michael Ziegler i medierne fortalte om sin leukæmi-sygdom og om sit akutte behov for at finde en stamcelledonor.

I juni sagde vi farvel til coronapasset på sundhed.dk. Det pas, som i foråret 2021 blev brugt i forbindelse med genåbningen af samfundet og dermed i en periode var en stor del af danskernes hverdag. Fra juni 2021 til udgangen af 2022 blev der på sundhed.dk downloadet 16 mio. coronapas og på appen MinSundhed blev det vist frem mere end 40 mio. gange til udgangen af 2022.

I oktober sagde vi goddag til en relancering af MinSundhed-appen med et nyt udseende i stedet for det velkendte smiley-ansigt, der har været en del af appen siden 2019. Udover et nyt og mere enkelt design kom der med relanceringen en ny akuthjælpsdel, hvor alle akuttilbud er samlet. MinSundhed-appen er downloadet mere end 6 mio. gange og har i gennemsnit 1,6 mio. besøg hver måned.

De mest søgte sider i 2023

Patienthåndbogen: 26 mio. besøg
I Patienthåndbogen kan du slå sygdomme og symptomer op og få gode råd, for eksempel hvis dit barn er sygt eller du selv er syg eller er kommet til skade.
Medicinkortet: 11 mio. besøg
Her kan du få overblik over dine aktuelle og afsluttede medicinordinationer. Du kan se dine recepter, og hvor mange udleveringer du har tilbage, og du har mulighed for at anmode din læge om receptfornyelse.
Find behandler: 5,2 mio. besøg
Her kan du finde en læge, speciallæge, fysioterapeut, tandlæge eller anden behandler. Du kan også finde akut hjælp, sygehuse, apoteker m.v.
Laboratoriesvar: 4,8 mio. besøg
Her kan du se svar på dine blodprøver, urinprøver, vævsprøver m.m.
Journal fra sygehus: 4,7 mio. besøg.
Her kan du se din journal fra de offentlige sygehuse i Danmark. Journaloplysningerne stammer fra sygehusenes elektroniske patientjournaler og administrative systemer.

De mest søgte sygdomme i 2023

Kol
Fnat
Osteoporose
ADHD
Astma

Besøgstal i 2023

Sundhed.dk:
3,8 millioner besøg om måneden
120.000 besøg om dagen
MinSundhed-appen:
1,6 millioner besøg om måneden
53.000 besøg om dagen