Vestdansk slutspurt i rally sprint

12. september 2018
Vestdansk slutspurt i rally sprint

.
Af Klaus Hansen

– Der er kridtet op til spændende afgørelse i alle rally-klasserne, konstaterer løbsleder Kim Naujokat Jensen. Det er betingelse for deltagelse, at rally-bilerne har indbygget sikkerhedsbur, hvorfor jeg desværre ikke selv kan deltage i min klubrally-bil.

MNJ er dog godt repræsenteret i rally sprint-arrangementet. Her har Jan Petersen og Jeanette Kvick en lille ekstra konkurrence-fordel i deres VW Polo S2000: – Jeg har kørt mange Rally Cross-motorløb på Nysum Banen, og det bliver spændende at angribe ideallinjerne med firehjulstræk.

Ligeledes med 4WD og turbo kommer Ib Kragh og Ditte Kammersgaard til start i Citroën DS3 R5. Der er således lagt op til nogle omgangstider, som kommer pænt i nærheden af det netop afviklede RallyX Nordic på motorbanen i Nysum.

– I klubrally-klassen (KRB) satser Niels og Inger Bjerre på at forsvare deres foreløbige tredjeplads, fortsætter Kim Naujokat Jensen. Deltagerne har mulighed for bortsmidning af det dårligste resultat ud af fire. Blandt KRB’erne får de selskab af MNJ’s debuterende Benny og Thomas Kudahl i Ford Ka 2.

– Arrangementet starter midt på formiddagen lørdag, supplerer vice-løbsleder Henrik Ladefoged. Der køres i alt 5 baneomgange i hver af de 4 heats. Midtvejs bliver omløbsretningen på hastighedsprøven dog vendt. Yokohama Vest-løbene er populære blandt rallyteamene, som anvender dem til finjustering af set up og dæk. Vi forventer derfor en startliste, som kommer på den pæne side af 50.

MNJ’erne: Johnni Bragenholt Christensen og Thomas Hjorth Østergaard skiftede til 2018-sæsonen til VW Polo 6R i klubrally. Nu har nordjyderne introduceret en ekstra nyhed, idet de får debut Peugeot 206’er, som er hjemført fra Sjælland, som dermed får premiere lørdag d. 15. september på Nysum Banen.

– Der er derfor lagt lidt ekstra pres på farmand: John Bragenholt Christensen i Peugeot 206 omkring familie-håneretten, afslutter Kim Naujokat Jensen. Men det bliver som regel klaret med et smil på læberne hos begge.

Rebild og omegn

Se flere artikler