Valgtræf i Rebild: Åben kamp om borgmesterposten

9. november 2017
Valgtræf i Rebild: Åben kamp om borgmesterposten

.
Af Helle Schiønning

Normalt er der to eller tre kandidater i hver kommune til den eftertragtede borgmesterpost til et kommunalvalg. Men i Rebild er der efter en valgperiode med store samarbejdsvanskeligheder i byrådet nogle flere, der har meldt sig ind i kapløbet, fortæller TV2 Nord.
Faktisk har alle partier kørt en borgmesterkandidat i stilling til at tage over efter Leon Sebbelin (R), når stemmerne er talt op den 21. november.

Det stod klart ved onsdag aftens valgtræf i Støvring. Og det gør det svært at komme med nogen som helst spådomme i en kommune, hvor flere partier åbent har trukket deres støtte til den siddende borgmester.

– Vi har trukket støtten til ham for indeværende periode, men nu er der jo en ny periode, og det er klart, vi skal have en snak. Men vi går ikke ud og peger på nogen andre. Vi peger på os selv, sagde Allan Busk, nuværende viceborgmester fra Den Sociale Fællesliste, og måske kommende borgmester i Rebild Kommune.

Men den manglende støtte og de mange kandidater til borgmesterposten får ikke manden i spidsen til at slå bak.

– Jeg arbejder på, at det bliver mig selv, det må jeg sige, sagde Leon Sebbelin til TV2 Nord.

Ved det seneste valg fik han kun 754 personlige stemmer, men fik sig alligevel konstitueret med støtte fra blandt andre Venstre og Den Sociale Fællesliste.

Hvordan kabalen skal gå op denne gang i Rebild Kommune, er meget svær at spå om.

– Det eneste sikre, man kan sige om det her valg, er, at alting er usikkert, sagde Leon Sebbelin.

Rebild og omegn

Se flere artikler