Usynlige ildsjæle udi motorsporten hædret

14. december 2017
Usynlige ildsjæle udi motorsporten hædret

.
Af Helle Schiønning

Som afslutningen på sæsonen blev flere af nordjyderne derfor hædret af: Dansk Automobil Sports Union (DASU), som er organisationen for firehjulet motorsport i Danmark.

– I dagligdagen får konkurrence-vinderne skulderklap, klapsalver og pokaler til minde om deres frontresultater, oplyser MNJs formand Finn Knudsen. – Ikke altid tænker de aktive på – eller er klar over, at grundlaget for en fair og velafviklet konkurrence bliver grundlagt efter en langvarig indsats. Omkring Nysum Banen har MNJ været begunstiget af flere ildsjæle, som næsten dagligt har kikket forbi offroad-stadionet og foretaget små og store forbedringer/reparationer.

– Første banechef var taxa-chaufføren Henning Iversen, supplerer MNJs næstformand Martin H. Bjerre. – Når der var lidt stilstand i hyrevogns-køreriet, kikkede han forbi motorbanen for at rydde lidt op eller de tusindvis andre gøremål. Desværre nåede MNJ ikke at give ham en velfortjent hæder for dette inden han gik bort, men han nød de mange timer i grusgraven.

5 MNJ-ildsjæle blev hædret ved DASUs årsmøde 2017: banecheferne Otto L. Christensen og Ib Jensen samt den mangeårige official Arne Christiansen fik overrakt DASUs hæderstegn i bronze.

– Otto L. Christensen og Ib Jensen har været med til at danne grundlaget for den konstruktive knopskydning af motorbane-anlægget, fortsætter Finn Knudsen. – Banelængden er udvidet til den firedobbelte gennem årene, og fremtræder med et vekslende underlag på grus, kridt og asfalt på europæisk niveau.

DASUs hæderstegn i sølv tildeles personer, som gennem en længere årrække har ydet en stor og banebrydende indsats som leder på lands- eller klubplan.

– Uden Kaj Storgaards utrættelige indsats har Nysum Banen aldrig nået op på det nuværende stade, konstaterer Martin H. Bjerre. – Tidligt opdagede Kaj, at der skulle spilles på mange tangenter for at gøre motorbanen landskendt. Han var således blandt primus motorerne omkring 7 sæsoner med Zulu Djævleræs, og i 2017 blev søster-serien 5. gear på Kanal 5 en realitet. Derfor fik han sammen med hustruen Sonja fuldt fortjent overrakt hæderstegnet i sølv.

– Sonja Storgaard har over 45 år bakket helhjertet op omkring Kajs store ildgejst for MNJ, afslutter Finn Knudsen. – Til løb og de mange events er hun kompetent madmor, og er på fornavn med mange af de kändisser, som har kikket forbi på Nysum Banen gennem årene. Hun har desuden altid været klar til at give en hånd med, når det er påkrævet.
Benzinen i blodet er desuden givet videre til børnene: Carsten og Heidi Storgaard, som også er kraftigt involveret i det organisatoriske arbejde omkring MNJs offroad-stadion.

Foto: MNJerne: Arne Christiansen (bronze), Otto L. Christensen (bronze), Ib Jensen (bronze) samt Sonja og Kaj Storgaard (sølv) fik overrakt DASUs hæderstegn (foto: Morten Alstrup).

Rebild og omegn

Se flere artikler