Ulrik Linnemann sigter mod Super Car i Rally Cross

30. juli 2017
Ulrik Linnemann sigter mod Super Car i Rally Cross
2017 FIA World RX Rallycross Championship / Round 07 Höljes, Sweden / 30 June-2 July, 2017 // Petter Solberg, Action Worldwide Copyright: PSRX Volkswagen

.
Af Helle Schiønning

Ulrik Linnemann fra Motorsport Nordjylland (MNJ) har gennem flere sæsoner været med helt fremme i den heftige SUPER 1600-klasse i Europamesterskabet for Rally Cross (ERX). Nu satser nordjyden på et skifte til RC-kongeklassen: Super Car, fortæller Åge Keseler Kirketerp fra Motorsport Nordjylland.

– En Super Car-racer med en 2 liters motor vejer minimum 1320 kilo med chauffør, oplyser Ulrik Linnemann. – Der sker imidlertid noget, når man træder på speederen. Motorens turboladede 600 HK bliver overført til underlaget med firehjulstræk. Det bevirker en acceleration for: 0-100 km/t på omkring 2 sekunder!

Ulrik Linnemann debuterede i 2008 ved ERX, og har hjemkørt 3 sølvmedaljer og 1 bronze under mottoet: NEVER GIVE UP! Springet til Super Car er dog en pæn stor mundfuld for et dansk RC-team: – Rally Cross vokser sig stille og roligt større i Danmark. Lørdag d. 19. august blænder MNJ op for Rally Cross Denmark 2017, som er en afdeling af den nystartede løbsserie: RallyX Nordic. For Linnemann Motorsport bliver arrangementet en velforberedt prøveklud til at skabe opmærksomhed omkring et skifte til Super Car. Vi har lejet en Peugeot 208 RX-racer, hvor vi påregner at give de 16 RC-teams i RallyX Nordic fight til målstregen på hjemmebane.

Norge og Sverige er toneangivende i Rally Cross på verdensplan. Ulrik Linnemann har derfor gjort et lille scoop ved at få den tredobbelte norske verdensmester: Petter Solberg til at komme forbi sit VIP-event med 200 RC-fans på Nysum Banen: – Petter Solberg vandt VM i rally med en Subaru Impreza WRC i 2003. I 2012 skiftede den sympatiske nordmand fuldtids til Rally Cross, og vandt således VM i både 2014 og 2015. Den nuværende satsning er PSRX Volkswagen Sweden, hvor han sammen med svenskeren Johan Kristoffersson deltager i VM-serien med VW Polo GTI RX. Petter Solberg vil derfor fortælle omkring sine mange oplevelser og udfordringer i Rally Cross.

Publikum på Nysum Banen har gennem flere år konstateret, hvordan næste generation af Solberg-familien prøver kræfter med banesporten på løst underlag.

– Sønnen Oliver har opnået mange topresultater i Cross Kart, forklarer Ulrik Linnemann. Som 15-årig (og yngste nogensinde) har han allerede taget springet til Rally Cross og Super Car. Han har lånt sin fars VM-vindende Citroën DS3 RX-racer, og ligger foreløbig nr. 2 i RallyX Nordic 2017. Han bliver derfor en af mine konkurrenter på Nysum Banen lørdag d. 19. august.

I ERX-sammenhæng har Linnemann Motorsport nået midtvejsstregen i 2017, og måtte desværre indkassere en ottendeplads på favoritbanen Höljes i Sverige: – Min primære konkurrence-motor havde fået et helbreds-tjek hos vores hollandske motortuner. Alligevel mistede den hestekræfter og pusten under træningen, hvorfor vi i huj og hast måtte skifte til reservemotoren inden selve konkurrencen. Det var tæt på, at jeg kom med i selve finalen, men reservemotoren manglede desværre den afgørende power.

MNJeren ligger nu på en samlet 6. plads i EM, og for ude venter nu ERX-afdelinger i Frankrig, Letland og Tyskland: – ERX-fighten er uhyre jævnbyrdig i år, og jeg har derfor gode muligheder for at score EM-medalje stadig væk.

Rebild og omegn

Se flere artikler