Uanset vind og vejr så står Rebilds børn der: 9000 helte hyldes i Tivoli og i LEGOLAND

18. april 2024
Uanset vind og vejr så står Rebilds børn der: 9000 helte hyldes i Tivoli og i LEGOLAND

Uanset vind og vejr så står tusindvis af børn året rundt tidligere op end deres skolekammerater. De trodser morgentræthed, regn og slud for at hjælpe skolernes mindste elever trygt over skolevejen.

Flere end 9000 børn og unge fra landets skolepatruljer får derfor en festlig dag i Tivoli og LEGOLAND med fri adgang til alle forlystelserne som tak for deres indsats for at gøre skolevejene mere sikre for deres skolekammerater. Det sker over tre dage med start fra den 23. april i Tivoli i København samt i LEGOLAND i Billund.

Skolepatruljerne er populære
Eleverne i skolepatruljerne møder frivilligt på skolen hver morgen før alle andre elever, så patruljen står klar til at hjælpe alle sikkert og trygt gennem den ofte travle morgentrafik. Når der er en skolepatrulje ved en skole, så er det mere betryggende for forældrene at sende børnene alene i skole. Forældrene ved, at børnene bliver hjulpet over trafikerede skoleveje. Det er typisk eleverne i 6. klasse, der står skolepatrulje, og det er Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring sammen med skolerne, der klæder eleverne på til opgaven. Og eleverne er vilde med det: flere end 9 ud af 10 af skolepatruljeeleverne siger i Rådet for Sikker Trafiks Skolepatruljeundersøgelse 2023, at de er glade for at være med i en skolepatrulje.

Liv Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik siger:

Turen til Tivoli eller LEGOLAND er noget særligt for skolepatruljeeleverne, som har en dag med deres kammerater, hvor forlystelserne er åbne for dem. Der er en fantastisk stemning, når elever fra hele landet møder hinanden og bliver fejret for deres indsats på skolevejene, for eleverne gør en stor forskel i trafikken hver dag, siger Liv Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Pressechef i Tivoli Torben Plank siger:
Selv om det blæser, er hundekoldt, eller det står ned i stænger, så står skolepatruljerne morgen efter morgen ved skolerne og hjælper de yngste elever sikkert over vejen. Det er at tage ansvar for sine kammerater. Det vil vi Tivoli gerne støtte og bidrage til med en fest for de mange hverdagshelte.

Antal skolepatruljeelever i Tivoli og LEGOLAND

Tivoli får besøg af 6.300 skolepatruljeelever fra den 23-25. april.
LEGOLAND får besøg af 3.300 skolepatruljelever i løbet af den 22., 25. og 26. april.

Om skolepatruljerne:

Der er omkring 20.000 elever i landets skolepatruljer.
Det er typisk elever fra 6.-8. klasse, der er med i patruljerne.
Jobbet er frivilligt og ulønnet.
Skolepatruljerne har bestået siden 1949.
Det er Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, som står bag skolepatruljerne.

Rebild og omegn

Se flere artikler