Tøm bilen, før tyven gør det – indbrudsstime på pendlerpladser i Mariagerfjord og Rebild

10. juli 2024
Tøm bilen, før tyven gør det – indbrudsstime på pendlerpladser i Mariagerfjord og Rebild
Genrebillede

Lige nu huserer der en stime af tyveri og forsøg på tyveri fra biler på pendlerpladser i Mariagerfjord og Rebild. Det foregår om natten og medfører bunkevis af knuste bilruder.

Det oplyser Politiassistent Jesper Fredsgaard fra Himmerlands Politi i Hobro og uddyber:

– Vi har syv sager i Mariagerfjord og fem i Rebild allerede.

I Mariagerfjord er det foregået på pendlerpladser ved Hobro Nord (4 sager), Hobro Vest (2 sager) og Sønder Onsild (1 sag).

I Rebild er alle de anmeldte foregået ved Haverslev.

– De fleste er blevet anmeldt omkring klokken fem om morgenen, men vi har jo ikke et decideret gerningstidspunkt, da det først anmeldes, når folk ser det. Men der er knuste ruder i personbiler og ved nogle biler enkelte stjålne effekter og ved andre ikke fundet noget stjålet.

De forskellige sager er alle foregået nætterne mellem mandag-tirsdag og tirsdag-onsdag.

– Vi formoder, at sagerne har forbindelse til hinanden og er i gang med at efterforske dem videre, fortæller Jesper Fredsgaard og slutter af med en opfordring:

– Vi vil selvfølgelig gerne opfordre bilister til at gøre, hvad de kan, for at ingen fristes til at bryde ind i deres bil. Tøm bilen eller gem værdigenstande væk, uanset om du parkerer på en pendlerplads, på stranden, i skoven eller andet. Det kan være alt fra solbriller til større effekter, der kan friste folk til at bryde ind i bilen.

Har du set eller hørt noget, hører politiet gerne fra dig på telefon 1-1-4.