Tag en tur på Danmarks første og eneste certificerede vandrerute

2. september 2017
Tag en tur på Danmarks første og eneste certificerede vandrerute

.
Af Helle Schiønning

Danmarks første og hidtil eneste certificerede vandrerute, Rebild Bakker ruten er på godt 4 km, fortæller Naturstyrelsen.

Rundturen på godt fire km er den første og hidtil eneste i Danmark, der er certificeret som Premium Let-vandrerute af Deutsches Wanderinstitut.

Torsdag, den 7. september 2017 kl. 18.30 21.00 tager Naturstyrelsen jer med ud på en guidet rundtur, så I kan blive præsenteret for denne nye rute.

I certificeringen hedder det, at:
Ruten opfylder alle kriterier for en Premium Let-vandrerute. Det vil sige, at den er godt afmærket, at den er afvekslende mellem skov, hede, eng og kulturlandskab, og at den byder på store naturoplevelser undervejs inklusive flotte udsigter. Desuden går den for det meste ad
naturstier og er ikke generet af trafik, motorstøj og andre generende lyde. Der, hvor de mest krævende stigninger findes, er der trapper, så turen kan gås af personer i almindelig form.”

Bag Rebild Bakker Ruten ligger ønsket om at give de mange besøgende i området en kort, men meget indholdsrig tur, der er så godt skiltet, at man ikke risikerer at gå fejl, men bare kan nyde turen.
Udsigterne over Gravlev-dalen og Rebild Bakker er måske turens højdepunkter, men undervejs ledes du også gennem gammel bøgeskov og lyngbakker samt forbi Ravnkilde og Kousbækken.
Kort sagt: det bedste af det bedste i Rebild Bakker

.

Rebild og omegn

Se flere artikler