Syng dig sund

2. september 2018
Syng dig sund

.
Af Helle Schiønning

Vi trækker vejret, men det er ikke helt ligegyldigt hvordan vi trækker vejret. Sang kan hjælpe os til at lære at kontrollere vejrtrækningen, og det har stor betydning for vores sundhed. Sundhedscenter Rebild går for fjerde år i træk sammen med lokale patientforeninger og apoteket og arrangerer sundhedscafé.

“Træk vejret” er overskriften når musikterapeut og leder af lunge- og hjerteholdene på Den Rytmiske i Nordkraft, Anne-Mette Strandgaard, fortæller om vejrtrækningen og hvad den betyder for vores sundhed. Gennem flere år har hun set virkningen af en god vejrtrækning.

– En god vejrtrækning er rigtig vigtig for vores blodcirkulation og for at få bedst udnytte af muskler og krop. Det kan også hjælpe på stress og angst. Jeg har særdeles gode resultater med deltagerne fra mine hjerte- og lungehold, hvor vi lærer at kontrollere vejrtrækningen blandt andet gennem sang, forklarer hun.

Fakta om sundhedscafeen
På årets sundhedscafe kan man også:

Få en snak med Rebild Kommunes frivilligkoordinator og konsulenterne fra Boblberg og lære hvordan man får det til at boble med aktiviteter, fællesskaber og fritidsinteresser i nærområdet.

Få målt blodtrykket og se hvilke tilbud Hjerteforeningen har både lokalt og nationalt.

Høre om diabetes, Diabetesforeningen og det nye Stenocenter Nordjylland.

Høre om livmoderhalskræft og HPV-vaccine hos Kræftens Bekæmpelse.

Høre om knogleskørhed Osteoporoseforeningen fortæller om hvilke tegn man skal være opmærksom på og hvordan man kan forebygge osteoporose.

Få støtte og rådgivning om det at være pårørende til et menneske med en psykisk sygdom fra SINDs Pårørende.

Få gode råd og vejledning om medicin fra apoteket.

Få en snak med det sundhedsfaglige personale fra Sundhedscenter Rebild om kost, motion, rygestop, inkontinens, rehabiliteringsforløb og meget mere. Er du nysgerrig på din fedtprocent/kropssammensætning så kom og bliv vejet på vores specialvægt. Du kan også få lavet en lungefunktionstest.

Årets Sundhedscafe finder sted i STUBhuset torsdag den 13. september fra 13.30-16.30.

Rebild og omegn

Se flere artikler