Stor interesse for Rundt om Rold 2018

7. april 2018
Stor interesse for Rundt om Rold 2018

.
Af Helle Schiønning

De tre motionsløb Rundt om Rold, Mols Bjerge Grand Prix og Sorø Classic udgør tilsammen Bike Challenge 2018 og er alle løb, der foregår i naturskønne omgivelser.

Rundt om Rold er udsolgt. Undervejs har arrangøren udvidet deltagerantallet fra 400 til 450 for at efterkomme den store efterspørgsel. Ruten er 55 km lang, og deltagerne kan vælge at køre én eller to omgange. Løbet er åbent for individuelle deltagere eller for hold á fire personer.

En smuk og kuperet rute
Den smukke rute er lagt, så den på nogle strækninger fører uden om og på andre igennem Rold Skov. Det laveste punkt er otte meter over havet og det højeste er 110 meter. Vælger man at køre to runder, vil man i alt tilbagelægge mere end 1.000 højdemeter noget som deltagerne kommer til at mærke i benene.

Den mest krævende del er Hulvejen op mod Rebild Bakker. Bakken er 1.150 meter lang, har 70 højdemeter og en gennemsnitlig stigning på godt 6 %. Ingen af de to andre motionsløb i Bike Challenge har en stigning, der i hårdhed kan matche Hulvejen. Der uddeles særlige præmier til den hurtigste mand og kvinde i bakkekonkurrencen.
Den 750 meter lange nedkørsel ad Kridtbakken kort før den endelige opstigning er, med sine 50 højdemeter og en gennemsnitlig stigningsprocent på syv, også yderst krævende. Man kan også nævne Fræervej med 50 højdemeter og Nysum Byvej med 30 højdemeter.

Præmier og sikker løbsafvikling
Ud over præmier til en bakkekonge og dronning vil der også være præmier til både de tre hurtigste mænd og kvinder på begge distancer. De tre hurtigste hold vil ligeledes blive præmieret.

Rundt om Rold er et motionsløb, og deltagerne skal derfor køre efter færdselsreglerne. Arrangøren har lagt et stort arbejde i at afmærke ruten tydeligt, og ved veje og kritiske punkter er posteret flagvagter. Startgrupperne vil blive fulgt af motorcykel marshalls, og bagerst kører et fejeblad til de uheldige.

Rold Skov og Rebild Bakker er Triatland Rebild
Triatland Rebild udgøres geografisk af Rebild Kommunes centrum i Rebild Bakker og Rold Skov. I området afholdes årligt mere end 30 outdoor sportevents.

Ud over Rundt om Rold er de mere spektakulære arrangementer:
XTERRA Duathlon Serie den 22. april, 6 timer i Rold den 19. maj, Tri ved Søen den 26. og 27. maj, Rebildløbet den 9. juni, 10 timer i Rebild den 16. juni, DGI Hærvejsløbet den 23. juni, 8 Timers Trail Challenge den 30. juni, Triatlandløbet den 22. august 2018 (tilmeldingen er åben), Cykelstafetten / Carlos Sastre Classic den 2. september og Rebild2Dages den 15. og 16. september.

Rebild og omegn

Se flere artikler