Status på vejret: Snestormen har ramt Rebild, men politi og øvrige beredskaber melder om rolig nat og morgen

3. januar 2024
Status på vejret: Snestormen har ramt Rebild, men politi og øvrige beredskaber melder om rolig nat og morgen

Natten og morgenen med er indtil videre forløbet roligt og uden de store trafikale udfordringer, melder Nordjyllands Politi onsdag den 3. januar ved 8-tiden. Politiet følger sammen med de øvrige beredskaber udviklingen i vejret.

Som det ser ud lige nu, er der ro på her til morgen i Nordjylland trods en del sne og blæst, lyder det fra fungerende vicepolitiinspektør Mads Hessellund, Nordjyllands Politi.

Natten er forløbet roligt. Vi har haft et par færdselsuheld, men heldigvis ingen alvorlige. Vi har haft nogle enkelte meldinger om træer, der er væltet ud over kørebanen, og så er vejene nogle steder meget glatte.

Lokal beredskabsstab følger vejrudviklingen
I Nordjyllands Politi har man aktiveret dét, der kaldes den lokale beredskabsstab (LBS). Her koordinerer politiet sammen med de øvrige myndigheder ¬ sundheds- og redningsberedskaberne, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen løbende håndteringen af de udfordringer, vejret giver.

Vi holder selvfølgelig et vågent øje med vejrvarslerne, og hvordan det udvikler sig derude, så vi har det mandskab og de køretøjer på arbejde, som vi skal bruge, så vi fx sikrer, at redningskøretøjer kan komme frem dér, hvor der er brug for dem, fortæller Mads Hessellund.

Tænk en ekstra gang før kørsel
Vejrforholdene og således også forholdene for bilister på vejene varierer lige nu en del helt lokalt.

Derfor opfordrer vi folk i Nordjylland til at se ud af vinduet og til at tænke sig om en ekstra gang, inden man kører ud i dag. Hvis man er nødt til at køre ud, så gælder det om at køre i god tid, sænke farten og holde afstand, lyder anbefalingen fra Mads Hessellund.

Nordjyllands Politi opfordrer borgere til at orientere sig om aflysninger og forsinkelser i den kollektive trafik på de relevante hjemmesider. Der er p.t. varslet aflysninger på bl.a. visse togstrækninger og nogle færgeafgange.

Politiets råd:
Kig ud af vinduet. Er du nødt til at køre, så undersøg først:
Hvordan udvikler vejret sig? Hold øje på dmi.dk
Er vejene fremkommelige og broerne åbne på din rute?
Kører den kollektive trafik, der hvor du skal hen?

Hvis du beslutter dig for at tage af sted:
Tag hjemmefra i god tid.
Kør kun ud, hvis du har vinterdæk eller snekæder.
Fjern sne og is fra køretøjet.
Medbring varmt tøj, et træktov, en lille skovl, et tæppe, en opladet mobiltelefon, en batterilygte og evt. noget varmt at drikke.
Hold afstand og sænk farten du er længere tid om at bremse på en glat vej.

Ring på tlf. 114, hvis du har brug for hjælp eller tlf. 112, hvis situationen er akut.

Rebild og omegn

Se flere artikler