Spejderweekend i Støvring

5. oktober 2018
Spejderweekend i Støvring

.
Af Klaus Hansen

Ved den netop overståede gruppetur havde man valgt at tage udgangspunkt i Spejdergården i Støvring.

Fredag eftermiddag mødte de første spejdere ind på Spejdergården på Hjedsbækvej. Vejret var blæsende og lidt regnfuldt, men spejderne havde ønsket at sove udenfor, og det skulle en smule efterår ikke ødelægge. Der blev derfor rejst telte, ligesom spejdergårdens shelter blev gjort klar til overnatning.

I løbet af weekenden var der masser af aktivitet. Mikro og minispejdere var på heik, hvor de med oppakning skulle gå 5 kilometer, hvorefter der skulle overnattes i telt eller shelter. Denne opgave blev klaret med højt humør, og lidt ømme fødder.

Juniorspejderne arbejdede med at lave mad over trangia, hvilket er lidt svært, når man skal styre spritbrænderen i blæsevejr, men resultatet blev bestemt spiseligt.

Den ene aften fik juniorerne at vide de skulle på natløb. Løbet var dog anderledes i forhold til normalt, da spejderne denne gang blev sat af i den nordlige del af Støvring by, fik at vide, at de skulle tjekke forbi tre steder i byen, og til sidst igen spejdergården. En let opgave, hvis det ikke var fordi at de også skulle undgå at blive opdaget af en gruppe spejderledere, der også var ude i byen, ligesom spejderne skulle færdes på offentlige veje og stier.

I et par timer gik listede spejderne rundt i byen, mens lederne strategisk flyttede sig fra skjul til skjul. Selv om man kan blive lidt forskrækket, når en spejderleder pludselig dukker ud af mørket på en meters afstand, så synes spejderne, at det havde været en super oplevelse, der helt sikkert skal gentages en anden gang.

Søndag morgen var der besøg af familiespejd, der fremstillede og legede med kastanjedyr, ligesom der også blev tid til at udsmykke spejderlederne som indianere.

Ved siden af de mange aktiviteter skulle dagligdagen også passes. Spejderne hjalp med at lave mad, maden gav opvask, der også skulle klares, der skulle holdes teltorden og der var en masse andre praktiske ting, der skulle klares. Når man er blandt godt venner så blev dette også klaret med højt humør.

Rebild og omegn

Se flere artikler