Spejderne i Støvring i arbejde for at hjælpe andre

11. oktober 2018
Spejderne i Støvring i arbejde for at hjælpe andre

.
AF Klaus Hansen

I Støvring valgte man at leve op til dette ved at hjælpe ved Spejderhjælpens indsamling og ved at bakke op omkring Røde Kors indsamlingen i starten af oktober.

Hver år samler spejdere i hele landet penge ind til fonden “Spejderhjælpen”, der er en fond til fordel for nødlidende, syge og vanskeligt stillede børn. Fonden skaffer ikke sine penge gennem store indsamlingsshow eller landsindsamlinger. Det er derimod ved, at spejdere mod betaling tilbyder en arbejdsindsats.

I 2018 bliver samlet ind til projektet ‘Uddannelse for alle’, der støtter børn med handicaps i Rwanda med at komme i skole og få en uddannelse. Projektet er et samarbejde med Danske Handicaporganisationer.

I løbet af en uge fik spejderne indsamlet over 2200 kr. til Spejderhjælpen. Dette skete blandt andet ved at de hjemme lavede mad, vaskede fodlister af, tømte opvaskemaskine og plantede blomster i altankasse.

Gruppeleder Birgitte Wilsted Simonsen fortæller med et smil “Vi plejer, at sige, at spejderne altid kan komme til os for råd til forhandling om lommepenge. Vi har jo næsten et komplet katalog, over hvad forældre typisk betaler for forskellige arbejdsopgaver i hjemmet”.

En nærmere granskning af spejdernes arbejdsopgaver viser, at hundeluftning normalt giver 10 kr. pr gang og at støvsugning typisk giver 20 kr. pr. gang, mens at det i den billigere ende kan nævnes, at taksten for at lave kaffe til forældre er helt nede på 5 kr.

Ud over spejderhjælpen besluttede et par håndfulde spejdere også at give en hånd med til indsamlingen ved Røde Kors i begyndelsen af oktober.

Spejdere er jo vandt til at vandre, så da der blev skridtet godt til, blev der dækket en del ruter rundt om i Støvring. “Det har været en god oplevelse af hjælpe til Røde Kors indsamlingen, da vi har mødt en masse venlige folk” beretter Birgitte Wilsted Simonsen fra DDS Støvring “Vi har samtidig også fået givet en hjælpende hånd til et vigtigt formål, og vi har som spejdere fået sendt et signal, om vi at vi også gerne vil tage ansvar for hjælpe, når muligheden er til det”.

Rebild og omegn

Se flere artikler