Spejder er noget man er …

7. maj 2018
Spejder er noget man er …

.
Af Helle Schiønning

Spejder har for Stefan Hemdrup Hansen været en stor del af livet, og det var også derfor naturligt at konfirmationen skulle ske i spejderuniformen fra Det Danske Spejderkorps, fortæller Birgitte Simonsen.

At være aktiv spejder har i efterhånden en del år betydet meget for Stefan Hemdrup Hansen. I sine 14½ år har han været spejder i 8 år, og har herfor netop modtaget en 8-års stjerne at sin gruppe, Det Danske Spejderkorps i Støvring.

Da konfirmationsdagen nærmere sig var det naturligt for Stefan at denne store dag, også skulle markeres i den blå spejderuniform. Uniformen, der med de mange mærker fortæller om mange oplevelser, aktiviteter og minder.

Dette var dog ikke den eneste del af konfirmationstøjet, som bar præg af spejderlivet. Når man er ved at tage mærket Viking, så går man i shorts alle dage hele året, og her kommer selv en konfirmation ikke i vejen. Når hele familien er engagerede spejdere, så bliver sådan en detalje accepteret, og de pæne bukser bliver lagt så meget op, at de når over knæene, som reglerne for mærket foreskriver.

Gruppeleder Birgitte Wilsted Simonsen fra Det Danske Spejderkorps i Støvring fortæller Vi har en spejderlov, hvor blandt andet en af punkterne omhandler at danne sine egne meninger. Det har min store respekt, når et ungt menneske tager en beslutning, sætter sig et mål, og arbejder mod at det opfyldes – så flot gjort af Stefan.

Ud over at blive konfirmeret i sin spejderuniform, og at gå i shorts et helt år, så er Stefan også ved at tage et mærke, som de fleste nok har svært ved at forstå fornuften i nemlig at sove i sovepose i et helt år, i stedet for at sove i sin gode lune dyne.

Rebild og omegn

Se flere artikler