Snestorm på vej over Rebild

2. januar 2024
Snestorm på vej over Rebild

DMI har udsendt kategori 2 varsel over Rebild. Det handler om, at DMI venter snestorm. Varslet lyder på 10 – 18m/s fra nordøst og samtidigt snefald – i perioder mellem 10 og 15 cm sne på 6 timer og sammenlagt 30 cm i varslingsperioden.

Varslet gælder onsdag kl. 00:00 til torsdag kl. 14:00.

– De seneste vejrprognoserne her tirsdag morgen, antyder fortsat at Danmark bliver ramt af store vejrmæssige udfordringer i løbet af onsdagsdøgnet, når et dybt lavtryk onsdag morgen bevæger sig frem imod det sydvestlige Jylland, hvor det ser ud at blive liggende næsten stille intil torsdag morgen, og senere sandsynligvis bevæger sig mod sydøst, lige syd om landet.

– Vores varsel for snestorm gælder lige nu kun for Nordjylland i perioden fra natten til onsdag og frem til torsdag eftermiddag. Det er fordi de fleste prognoser lige nu kun har at det er Nordjylland der får frostvejr mens der sner, og dermed fygesne. Lavtrykkets præcise bane, på sin tur henover Danmark, er altafgørende i forhold til hvor grænsen for snestorm kommer til at ligge. Derfor er det muligt at der kommer ændringer i varslet, hvis prognoser ændrer på lavtryksbanen. Snemængderne er også noget usikre, men da varslet gælder i en længere periode fra natten til onsdag og frem til torsdag eftermiddag, kan der stedvis komme op omkring 30 cm sne.

Lyder det fra Meteorolog Martin Lindberg, tirsdag den 2. januar kl. 10.55 på DMIs hjemmeside, hvor du kan følge udviklingen i vejret.

Rebild og omegn

Se flere artikler