Slut med snyd med SMS-syn

26. juni 2024
Slut med snyd med SMS-syn

Fra den 1. januar 2025 bliver det obligatorisk for syn- og omsynsvirksomheder at indberette fotodokumentation af køretøjet og starttidspunkt ved syn og omsyn via Færdselsstyrelsens nye app, eSyn+. Dette initiativ er en del af en politisk aftale fra den 10. august 2023, som har til formål at styrke indsatsen mod snyd med SMS-syn.

Appen eSyn+ vil være tilgængelig på både Android og iOS-enheder fra slutningen af september 2024. I perioden frem til de nye regler træder i kraft, opfordres syns- og omsynsvirksomheder til at bruge appen frivilligt for at øve sig på den nye proces.

Færdselsstyrelsen er i tæt dialog med synsvirksomhederne og deres systemleverandører for at sikre en glidende udviklings- og implementeringsperiode. En dedikeret hjemmeside vil blive oprettet for at give opdateringer om appen, besvare ofte stillede spørgsmål og tilbyde diverse vejledninger.

Denne nye digitale løsning skal forhindre snyd ved at kræve fotodokumentation, hvilket vil bidrage til mere pålidelige og sikre synsprocesser for køretøjer i Danmark.

Rebild og omegn

Se flere artikler