Skal iværksættere nu selv mestre det offentlige erhvervsfremmesystem?

27. april 2018
Skal iværksættere nu selv mestre det offentlige erhvervsfremmesystem?

.
Af Kasper Kristensen
Financial Director, Co-founder

Som iværksætter er der sjældent to dage, der er ens. Hverdagen kræver at man kan omstille sig og sætte ind, der hvor indsatserne skaber bedst værdi for ens forretning. Samtidig skal man være i stand til at holde fokus på den strategi og de mål, man har sat sig for at opnå på lang sigt.

Men hvilke skridt kan du tage for at komme bedst fra start? Hvordan skaber du struktur i hverdagen og arbejder målrettet med din forretningsmodel? Har du rette kundefokus? Har du netværket til at komme i gang? Skal du selv sælge dine produkter? Skal du have yderligere finansiering?

Spørgsmålene og mulighederne er mange.

Vi kontaktede vores lokale erhvervskontor, Business Rebild, for at få trykprøvet vores idé og sparring på, hvad vi kunne gøre for at gå fra idé til marked og her kom meget på banen. Ideer og muligheder blev vendt og vi gik fra mødet med mod på fremtiden.

Så kan man spørge sig om erhvervsfremmesystemet allerede her havde leveret sin fulde værdi?

Nej, det havde det ikke, for alle de mange gode muligheder, der kom på banen under mødet, viste sig ikke at være helt så ligetil at opnå og nå ja, der var jo alverdens andre gøremål samtidig.

For CookPerfects vedkommende var det ikke vores første møde med erhvervsfremmesystemet, der skabte værdien for os, det var derimod den kontinuerlige opfølgning, løbende sparring og viden om netværk og muligheder for netop vores forretning, der bidrog til, at vi i dag har fået tildelt vækstprogrammer fra det fælles nordjyske iværksætter netværk, fået tildelt første Innoboosterprojekt og netop nu arbejder på runde nummer to og i 2017 gennemførte en international crowdfunding kampagne.

For en vækstende iværksættervirksomhed, der ikke er placeret i en af de større byer i Danmark undrer det os, at man fra regeringens side forestiller sig, at væksten decentralt i landet vil gavnes af at skabe regionale erhvervshuse, til fordel for en løbende 1:1 sparring, lokalkendskab til erhvervslivet omkring os, netværk, rådgivere og banker.

Al den viden vi har fået gennem vores møder med det lokale erhvervskontor har været tilgængelig på nettet, men er det ambitionen, at vi skal mestre erhvervsfremmesystemet og vejen igennem det?

For CookPerfect har erhvervsfremmesystemet sin relevans, når vi løbende følges op med sparring på tilbud og muligheder fra en konsulent, der kender os og byder ind lige dér, hvor vi befinder os netop nu, ikke med mere tilgængelig viden eller online hjælp, som vi selv skal opsøge.

Der er åbent for kommentarer allernederst på siden.

Rebild og omegn

Se flere artikler