Skal dit barn på håndboldskole i Støvring?

12. maj 2018
Skal dit barn på håndboldskole i Støvring?

.
Af Helle Schiønning

Håndboldskolerne er for alle børn og unge, der kan lide at røre sig, have det sjovt og møde nye venner. Det er værdier, som Lidl støtter op om, når de i år for første gang er med som sponsor. I Nordjylland kan dit barn blandt andet deltage i Aalborg, Støvring og Sindal.

Skole? og så midt i ferien? Det er helt okay, hvis man har det sjovt og dyrker en sport, man kan lide. Det kan over 7.500 glade børn og unge i aldersgruppen 5-16 år skrive under på, efter de sidste år var på håndboldskole.

I år forventes endnu flere deltagere på Dansk Håndbold Forbunds 159 håndboldskoler, som er spredt over hele landet. I Nordjylland afholdes der 16 håndboldskoler i alt. Blandt andet i Aalborg, Støvring og Sindal. Hele listen kan ses online på Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside.

Men hvordan kan en aktivitet med skole i navnet få så mange børn indenfor i hallerne og dyrke sport, når kalenderen ellers siger sol, sommer og ferie? Måske er det håndboldskolernes evne til at skabe et særligt fællesskab, hvor børnene mødes om leg, sport og hyggeligt samvær med nye og gamle venner, der lokker. Eller måske er det de spændende og anderledes træningsøvelser, som giver dem et helt nyt syn på håndbold, der får børnene til at trække i træningstøjet.

Én ting er i hvert fald sikker: For mange er det en tilbagevendende begivenhed, der bliver set frem til med glæde, og som børnene husker mange år frem. Et initiativ som dagligvarekæden Lidl støtter op om:

Håndbold er for alle, store som små, og håndboldskolerne er en gylden mulighed for børn og unge til at få nye kammerater, mens de har det sjovt og dyrker motion sammen. Det vil vi rigtig gerne være med til udbrede, siger marketingchef for Lidl, Heidi Vittrup.

En folkesport
Samarbejdet med håndboldskolerne er en del af et samlet sponsorat af Dansk Håndbold Forbund, som også omfatter de danske håndboldlandshold. At håndboldskolerne også er omfattet af sponsoratet, er særlig vigtigt for Lidl:

For os handler det ikke kun om at støtte elitesporten. Håndbold dyrkes jo af mange – uanset alder, køn og niveau. Samtidig er håndboldklubberne fast forankret i lokalsamfundene, hvor de bidrager til at skabe et samlingspunkt for området at være fælles om.

Det har derfor været et stort ønske for os at blive en del af DHF Håndboldskolerne, så vi også den vej rundt kan være med til at fremme og styrke den brede idræt ved at være en aktiv og synlig partner. Alt i alt falder samarbejdet rigtig godt i tråd med de værdier, vi som dagligvarekæde ønsker at bakke op om, slutter Heidi Vittrup.

Udover DHF og håndboldskolerne engagerer Lidl sig ligeledes i en række andre sportsrelaterede aktiviteter. Blandt andet som Official Fresh Food Partner for cykelholdet Quick-Step Floors og som hovedsponsor for Femina Kvindeløb.

Som en del af håndboldskolesponsoratet bidrager Lidl med en gymnastikpose til deltagerne, som også modtager en juicebrik pr. dag, mens de er på håndboldskole.

Håndboldskolerne varer 3-5 dage og afvikles fra uge 20 og henover folkeskolens sommerferie. Enkelte håndboldskoler afholdes desuden i efterårsferien. Du kan se hele listen over samtlige 159 håndboldskoler og tilmelde dit barn på haandbold.dk/haandboldskoler.

Foto: Billedtekst: Dansk Håndbold Forbunds Håndboldskoler er for alle børn og unge, der kan lide at røre sig, have det sjovt og møde nye venner. Det er værdier, som Lidl støtter op om. Credit: DHF / Jan Christensen

Rebild og omegn

Se flere artikler