Se TV-indslag fra indvielse af Gastronomisk kvalitetssti

4. april 2018
Se TV-indslag fra indvielse af Gastronomisk kvalitetssti

.
Af Helle Schiønning

Gastronomisk kvalitetssti indviedes i dag i Rold Skov. Stien er 14 km lang, og er godkendt og certificeret af Dansk Vandrelaug. Den gastronomiske kvalitetssti forbinder spisestederne Rebildhus, Mosskovpavillonen og Rold Storkro.

TV2 Nord sender i aften reportage fra den første officielle vandretur på ruten.

Hvad er en Gastronomisk kvalitetssti?

Hvis du er til smukke vandreture og til super lækker mad så skal du kikke nærmere på et nyt initiativ fra Dansk Vandrelaug.

I dag onsdag indviedes som sagt en såkaldt gastronomisk kvalitetssti i Rold Skov på 14 kilometer, hvor turen går forbi spisestederne Rebildhus, Mosskovpavillonen og Rold Storkro. Ruten starter ved Rebildhus, hvor deltagerne får udleveret en madpakkepose, som man kan spise på vej til Mosskovpavillonen.
I Mosskovpavillonen serveres tivolimad rugbrød med fisk og rejer, og efter frokosten forsætter deltagerne til Rold Storkro, hvor der venter kaffe og kage, inden man går tilbage til startpunktet.

OM KVALITETSSTIER:
Indtil videre har Dansk Vandrelaug certificeret i alt 18 kvalitetsstier i Danmark. De godkendte stier er grupperet i tre temaer: Vandrestier (7), naturstier (9) og gastronomiske stier (2). Derudover vil det også være muligt at oprette kulturstier, familiestier, bystier og komfortstier sidstnævnte tema er for gangbesværede.
Dansk Vandrelaug er blevet inspireret af det tyske vandrelaugs kvalitetsstier og bruger de samme kriterier ved certificeringen.
Dansk Vandrelaug har uddannet et korps til at certificere kvalitetsstierne. Den første sti, der blev godkendt, er Den usynlige vandresti Guldharald ved Hals. Det skete i 2015. Siden er der kommet 17 andre til. Alle stierne kan findes på kvalitetssti.dk.
Det er endnu ikke fastlagt, hvornår man igen kan melde sig på den gastronomiske kvalitetstur i Rold Skov.

Rebild og omegn

Se flere artikler