Sådan udvikler priserne sig i Region Nordjyllands kommuner

5. juli 2017
Sådan udvikler priserne sig i Region Nordjyllands kommuner

.
Af Klaus Hansen

Mens især to nordjyske kommuner kan glæde sig over markant stigende huspriser, bevæger priserne sig omvendt den forkerte vej for tre andre kommuner.

Det går kun én vej for ejerne af rækkehuse og villaer i Aalborg og Rebild kommuner. Efter flotte prisstigninger i årets første kvartal fortsatte husene i de to nordjyske kommuner med at blive mere værd i de forgangne tre måneder. Det viser den seneste opgørelse fra www.bolighed.dk af udbudspriserne på villaer og rækkehuse i 1. kvartal 2017.

– Boligmarkedet i Aalborg fortsætter ufortrødent. Det er imponerende at følge de flotte stigninger i udbudspriser det seneste år, som sandsynligvis er forårsaget af generel vækst i området. Både i Aalborg i nabokommunen Rebild er der positive tendenser, mens den flotte udvikling i Brønderslev er stagneret i seneste kvartal, siger adm. direktør i www.bolighed.dk, Christian Jaspers.

De højeste kvadratmeterpriser finder vi i Aalborg Kommune, hvor et hus på 140 kvadratmeter i gennemsnit koster 2,3 millioner kroner. I Morsø Kommune derimod koster de samme 140 kvadratmeter blot 940.000 kr.

Rebild Kommune er landets højdespringer
Prisstigningerne betyder, at de nordjyske friværdier vokser i flere kommuner. Mest markant i Rebild kommune, hvor en gennemsnitlig villa på 140 kvadratmeter, der i andet kvartal sidste år kostede 1,4 mio. kr., er blevet godt 120.000 kr. mere værd. Og Rebild Kommune er faktisk også den kommune i hele landet, der i forhold til første kvartal af 2017 har haft den største procentuelle prisstigning.

I den anden ende af skalaen er boligejerne i Frederikshavn, hvor villaer og rækkehuse har tabt 1,9 procent i værdi de seneste tre måneder og 5,4 procent det seneste år.

Om Boligheds Prisindeks
Boligheds Prisindeks for landets kommuner udkommer hvert kvartal og er en opgørelse over de seneste udbudsdata for boligmarkedet i Danmark. Prisindekset viser henholdsvis udviklingen i kvadratmeterpriser for de villaer, ejerlejligheder og fritidshuse, der er til salg. Prisindekset viser samtidig udviklingen i antallet af boliger til salg samt hvor store afslag, der gives på boligerne i forhold til udbudsprisen.

Om Bolighed.dk
Bolighed.dk skal gøre det nemmere og mere gennemskueligt at være boligejer i Danmark. Ikke kun for de boligejere, der er i markedet for at købe eller sælge, men for alle danske boligejere.

På Bolighed.dk er informationer om flere end 1,7 millioner danske ejerboliger samlet i såkaldt BoligCV, der blandt andet anslår en her-og-nu værdi på den enkelte bolig og præsenterer såvel den historiske som forventede prisudvikling på boligen. Desuden giver Bolighed.dk overblik over nabolaget og mulighed for, at boligejere kan kontakte hinanden direkte på sitet.

Bolighed.dk ejes af de fire banker Nykredit, Sydbank, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank.

Rebild og omegn

Se flere artikler