Rold Skov Crosstriathlon – et godt sted at starte

3. august 2018
Rold Skov Crosstriathlon – et godt sted at starte

.
Af Helle Schiønning

DGI Nordjylland arrangerer løbet i samarbejde med Rold Skov MTB, og det afvikles den 12. august.

Det er syvende gang løbet arrangeres. Alle årene har det været et lille, hyggeligt stævne, hvor der maksimalt kan være 150 deltagere. Initiativtageren Mikkel Lybæch fra DGI Nordjylland var ikke i tvivl om placeringen, da han i sin tid fik ideen til løbet. Det skulle selvfølgelig foregå i Rold Skov, i og omkring Store Økssø, der med sit rene vand er en ideel svømmebane.

DGI har en særlig rolle
Mikkel Lybæch fortæller, at Rold Skov Crosstriathlon hvert år tiltrækker nye deltagere, fordi især begynder-distancen er let at gå til. Her skal man kun svømme 200 meter og behøver for eksempel ikke at have en våddragt. Børn fra 10 årsalderen og op er velkomne til at deltage.

– Løb og MTB-cykling er populære sportsgrene, som dyrkes af mange, uden at de er medlem af en forening. DGI samarbejder med de lokale foreninger, og i Rebild Kommune er der flere store løbeklubber, svømmeklubber og MTB-klubber. En side-effekt ved Rold Skov Cross Triathlon er, at deltagerne kan få lyst til at melde sig ind i de lokale foreninger, forklarer Mikkel Lybæch.

– En anden ting er, at når DGI er medarrangør af en sportsevent, har vi altid samarbejde med en eller flere lokale foreninger. I dette tilfælde er partneren Rold Skov MTB. Et eventuelt økonomisk overskud fra stævnet går til det frivillige arbejde i Rold Skov MTB.

Løbet skal ikke være kommercielt og har i stævnets ånd heller ikke store præmier. Det er derfor relativt billigt. 145 kr. koster det at deltage på begynder-distancen.

To starter
Løbet er delt op i to starter af forskellig sværhedsgrad, henholdsvis “begynderen” og “den barske”.

Begynderne skal svømme 200 meter, cykle 5,5 km på MTB og løbe 2,6 km. For de barske er kravene naturligvis mere krævende. Her skal man svømme 600 meter, cykle 20 km på MTB og løbe syv km.

Mange outdoor tilbud
Mikkel Lybæch fortæller, at der de senere år er dukket rigtig mange udendørs sportsevents op. Det gælder også lokalt i Triatland.

– Derfor er det heller ikke svært at holde deltagerantallet på Rold Skov Crosstriathlon nede. Vi har faktisk kunne iagttage en stagnation i de seneste år. Vores løb er derfor garanteret både overskueligt og hyggeligt, siger Mikkel Lybæch med et smil.

– Overordnet set et det positivt, at der er kommet så mange forskelige outdoorevents, for det betyder, at der er noget for enhver smag. For de aktive sportsudøvere kan det være et spørgsmål om tid og økonomi, når der skal prioriteres.

Rold Skov og Rebild Bakker er Triatland Rebild
Triatland udgøres geografisk af Rebild Kommune med centrum i Rebild Bakker og Rold Skov. I området afholdes årligt mere end 30 outdoor sportevents.

Ud over Rold Skov Crosstriathlon er de mere spektakulære arrangementer i resten af året:

Triatlandløbet den 22. august, Cykelstafetten/Carlos Sastre Classic den 2. september, Rold Skov Open Water 2018 den 9. september, Rebild2Dages den 15. og 16. september, og Nordic Trail den 16. september.

Rebild og omegn

Se flere artikler