Regnfuld DM-slutspurt i Folke Race

19. oktober 2017
Regnfuld DM-slutspurt i Folke Race

.
Af Helle Schiønning

Sommerhalvåret 2017 har budt på vekslende vejrbetingelser, hvilket også har haft indflydelse på DM-serien i Folke Race. Finalen blev kørt på Søholm Banen i Kolding, hvor hele motorløbet blev afviklet i regnvejr, fortæller Åge Keseler Kirketerp fra Motorsport Nordjylland.

– Fugtigt vejr kan ikke slå kørerne fra Motorsport Nordjylland (MNJ) ud, konstaterer MNJs formand Finn Knudsen. – Vores kørere er vant til udfordringerne med fedtet underlag, og tager derfor som oftest oplevelserne med et lille smil på læben. Samtidig var nordjyderne mødt talstærkt op på startlisten, og var med til at fejre scoringen af Danmarksmesterskabet for klubhold. Denne sejrspokal har vi nu vundet for 8. år i træk, og denne gang med DM-finalearrangøren: Kolding Automobil Club på andenpladsen.

I U16-klassen oplevede Karsten Lindbøg Hansen fra MNJ problemer med FR-raceren inden DM-slutspurten, idet motoren ikke ydede fuldt optimal power: – Vi havde heldigvis løst problemet inden DM-semifinalen (Korskro Banen) i Esbjerg. Her blev jeg nr. 2, og var samtidig sikker på DM-guldet. Jeg kunne derfor køre uden finalenerver i Kolding, og scorede samtidig min 5. sæsonsejr.

Klubkammeraten: Magnus Smed var tæt på DM-medaljer: – Jeg lavede desværre en overhaling i Esbjerg, som officialsene dømte til at være foregået i den såkaldte gule flagzone. Herved manglede jeg de 2 afgørende matchpoint til DM-sølvet, men jeg sluttede på en fornuftig DM-firer.

– Jeg havde i ikke konkurrenceheldet i regnvejret på Søholm Banen, forklarer den regerende danske mester i Ladies Cup: Kristine Cilleborg Madsen. – Slutresultatet blev så tæt, at jeg sluttede á matchpoint med min ærkerival Camilla Amdi Grewy fra Ikast. I det indbyrdes regnskab havde hun scoret en sejr mere end mig, hvorfor jeg i år blev kåret som vicemester i Ladies Cup.

I Klasse 1 (auktionspris: 6.000 kr.) sigtede den dobbelte danske mester fra MNJ: Thomas Pedersen mod at score DM-sølv: – I DM-semifinalen på Korskro Banen blev jeg klemt i A-finalen, og måtte derfor udgå. Samtidig vinkede jeg farvel til det afgørende momentum til DM-guldchancerne. Ved DM-finalen i Kolding valgte jeg derfor at køre lidt taktisk på det regntykke smattede underlag, og styrede mig kontrolleret hjem til DM-sølvet.

I Klasse 1 sluttede MNJerne: Kristian Schack (nr. 5), Dennis Hedegaard (nr. 6) og Mathias Sanderhoff (nr. 7) også i TOP TI.
Med 4 nordjyder i TOP FEM inden DM-finalen for Klasse 2 (auktionspris: 9.000 kr.) var det i praksis afgjort, at DM-titlen havnede hos en MNJ-kører.

Gennem hele 2017-sæsonen har der været en tæt fight mellem Anders Salomonsen og Kenneth Brian Sørensen:
– Et DM-guld til mig krævede en generalsejr til mig, oplyser Kenneth Brian Sørensen. – Samtidig skulle Anders sluttede dårligere end nr. 3 i A-finalen. Titelkampen blev dog afgjort allerede i kvalifikationen, hvor min racer kom i klemme ved sikkerheds-autoværnet. Skaderne bevirkede, at jeg kom med i B-finalen, hvor jeg i fightens hede mistede kvalifikationen til A-finalen.

Anders Salomonsen blev dansk mester efter en kontrolleret tredjeplads i A-finalen, og DM-bronzen gik til klubkammeraten: Steen Kudahl Christensen, som blev generalvinder i Kolding.

I Klasse 2 havde MNJ yderligere 4 kørere i TOP TI- slutstillingen: Kasper Kudahl Christensen (nr. 4), Peter Smed (nr. 7), Jens Mikkelsen (nr. 8) samt Johnny Nielsen (nr. 10).

Rebild og omegn

Se flere artikler