Rebilds største motionscykelløb melder alt udsolgt

11. april 2018
Rebilds største motionscykelløb melder alt udsolgt

.
Af Helle Schiønning

Over 450 motionscykelryttere har meldt deres ankomst på søndag, når årets Rundt om Rold løber af stablen.

Løbet er det største motionscykelløb i Rebild og omegn, og har efterhånden fire år på bagen. Med 450 ryttere til start sætter løbet ny deltager rekord. Og arrangørerne bag er ikke i tvivl:

– Vi har i år valgt at rykke løbet til det tidlige forår. Motionssæsonen har kun været i gang i godt og vel tre uger, så folk er stadig sultne og vilde efter at komme og køre cykelløb, fortæller Nikolaj Hebsgaard, der er arrangør af løbet.

Indtil nu har løbet ligget i august, men prøver sig i år af som forårsklassiker.
Løbet starter og slutter ved Comwell Sport i Rebild og byder på en 55 kilometer rundstrækning, der bringer deltagerne fra Rebild over Gammel Skørping og Fræer til Madum Sø, hvorfra turen går fra Store Arden uden om Arden by og videre til Rold og Ravnkilde, før feltet igen vender næsen
mod Aarestrup og Rebild. Fra Aarestrup går det via Oplev ned ad Kridtbakken før der er bakkespurt op ad Rebildbakke.

De 450 deltagere har ved tilmeldingen taget stilling til om de vil køre ruten en eller to gange. Langt de fleste har valgt at køre to omgange og får dermed dobbelt fornøjelse af Rebildbakke.

– Vi har igen i år bakkespurt op ad Rebildbakke og den er efterhånden blevet lidt af et tilløbsstykke.
Sidste år blev rekorden på bakken slået af en lokal rytter fra Aalestrup. Han kørte i tiden 1 minut og 38 sekunder, så det bliver spændende at se om den bliver slået i år.

Rundt om Rold køres som en del af den landsdækkende Bike Challenge, der også byder på løbet Sorø Classic d. 6. maj og Mols Bjerge Grand Prix d. 23. september.

Rebild og omegn

Se flere artikler