Rebildløbet for fuld musik

1. juni 2017
Rebildløbet for fuld musik

Røverne er løs

.
Af Helle Schiønning

Sidste går gik Rebildløbet all in for at skabe unikke kulturelle oplevelser for løbsdeltagerne. Det viste sig at være en succes, så oplevelserne fortsætter i år, hvor der atter er smukke toner og barske røvere på programmet i skoven den 10. juni, fortæller Anne Voss.

Når løberne spurter eller lunter gennem Rold Skov og Rebild Bakker lørdag den 10. juni, er det ikke bare det tunge åndedræt og grusets knitren under løbeskoene på skovstierne, de kan høre. De kommer også til at blive forkælet med dejlig musik bl.a. fra musikanter fra Himmerlands Folkemusikskole, som akkompagnerer naturens egne lyde på bedst mulige vis. Formålet med live-musikken er at skabe god stemning for løberne, når de allermest har brug for opbakning og at tilføje oplevelserne i skoven en ny dimension.

Udover at løbet krydres med dejlig musik, er der også chance eller risiko for at møde de berygtede røvere fra Rold. Nogle dukker pludselig op fra bag et træ, andre sidder stille og roligt og holder hvil og spiller musik ved et lejrbål. Røverne fra Rold er dog kendt for ikke at holde sig tilbage, hvis de ser nogle løbere, som trænger til at få lidt fut bagi uden nogen dog skal føle sig truet. De dygtige skuespillere kommer som sidste år fra Alletiders Familieteater i Skørping.

Alle løber af med en medalje
Når man deltager i Rebildløbet, får alle en flot medalje med hjem, uanset om man løber 5,9 km, 13,7 km eller en halvmaraton. Selv børnemedaljerne er blevet opgraderet, så de virkelig er værd at løbe efter. Det er Mekoprint i Støvring, som har påtaget sig den store opgave at lave den fedeste medalje nogensinde til Rebildløbets deltagere. Der er naturligvis også præmier til vinderne på alle distancer og en pokal til vinderen af Børneløbet.

Vådt og sødt på turen
Ingen kommer til at løbe tørstige eller sultne fra Rebildløbet. Depoterne, som i år er flot afskærmet med parasoller med Jutlander Bank-logo, byder på lækkerier af alskens art, og i målområdet er der kage, frugt og vand. Efter løbet er der mulighed for at købe mad og drikke, så der er lidt at hygge med, inden vinderne skal kåres.

Overskuddet fra de løb, som Rebildløbet afholder, går til IF Frem Skørping.

Tilmeldingen til Rebildløbet er åben på www.rebildloebet.dk og der chance for at vinde fine lodtrækningspræmier ved forhåndstilmelding, frem til 7. juni 2017.

Rebild og omegn

Se flere artikler