Rebild Ungdomsskole vilde med KUNSTEN

11. maj 2018
Rebild Ungdomsskole vilde med KUNSTEN

.
Af Helle Schiønning

De unge overrasker
Når Rebild Ungdomsskole planlægger aktiviteter er det sjovest, hvis det tager afsæt i de unges ideer.

– Faktisk foreslog jeg et besøg på KUNSTEN lidt i sjov, da jeg synes, det var svært at få nogle ideer ud af de unge. Til min store overraskelse syntes flere, at det kunne være spændende at tage af sted, fortæller Sabrina Munk, centerkoordinator, Rebild Ungdomsskole, og fortsætter,

– Jeg havde ikke regnet med, at der ville være så mange unge, som sprang med på turen så det er helt fantastisk.

Plads til fordybelse og leg
Ved ankomst fordeler de unge sig hurtigt i mindre grupper. Flere sætter sig foran videokunsten, Grød, af Michael Kvium, og der går ikke mange sekunder før man kan høre en forundret mumlen over, hvad i alverden der foregår på skærmen.

Flere tiltrækkes også af en stor installation i kælderen. De bliver dog ikke siddende ret længe, og Amine Mortensen er en af dem, som skynder sig ud,

– Det er faktisk lidt uhyggeligt det der.
Senere befinder hun sig i kunstnerværkstedet sammen med en flok piger, som har givet sig i kast med vand- og tapekunst på væggen.
KUNSTEN gør indtryk

– Jeg synes virkelig, at det var en fed tur. KUNSTEN har sådan en bred forståelse af kunst. Der var alt fra smadrede spejle til billedserie af Michael Kvium. Atmosfæren er vildt fed og så er det jo bare et plus, at man kan få lov til at være en del af kunstværkerne, griner My Toft inden hun endnu engang stormer hen mod springvandet.

Sabrina havde givet de unge en opgave, hvor de skulle tage et billede af det, som gjorde mest indtryk på dem – sjovest eller fedest,

– De unge har efterfølgende sendt over 100 billeder, og der er ingen tvivl om, at gruppe-selfies i spejlsalen og leg i springvandet er det, som har hittet mest.

– Vi havde det alle rigtig hyggeligt sammen, og så er det lidt noget andet, når man er af sted sammen med sine venner frem for sine forældre. Det kunne være fedt at tage af sted igen, fortæller Emilie Als og Vigga Simonsen på vej ned mod toget, hvor det er tydeligt, at flere af de unge har været i nærkontakt med springvandet.

Rebild og omegn

Se flere artikler