Rebild Kommunes handicappris 2018 uddelt til virksomheden Liftup

4. december 2018
Rebild Kommunes handicappris 2018 uddelt til virksomheden Liftup

.
Af Klaus Hansen

Prisen blev overrakt af udvalgsformand Thøger Elmelund Kristensen til administrerende direktør Søren Elisiussen.

Thøger Elmelund Kristensen glædede sig over, at kunne give prisen til et firma, der har som sin mission at arbejde med løsninger, der giver ‘lige muligheder for alle’ og citerede i sin tale fra de Danske Handicapinstitutioner Rebilds indstilling:

– Liftup fremstiller hjælpemidler til personer med funktionsnedsættelse. Virksomheden har siden opstarten i 2003 fokuseret på, at produkterne skulle gøre det nemmere, sikrere og mere bekvemt at være gangbesværet. Derudover, har Liftup også fokus på, at hjælpemidlerne skal være designet på en måde, så de indgår i den øvrige arkitektur.

Kan integreres i eksisterende boliger
Liftup fremstiller hjælpemidler til handicappede: blandt andet trappelifte, der kan integreres i eksisterende boliger og andre bygninger, løfteplatforme der er integreret i arkitekturen og som får kørestolsbrugere hen over niveauforskelle, genoptræningsløsninger så man gradvist kan træne sig op, samt elevatorer og stolelifte.

Udover at være formand for Rebild Kommunes Børne- og Familieudvalg, er Thøger Elmelund Kristensen også formand for Handicaprådet i Rebild Kommune. Han fortalte, at bedømmelseskomiteen bag Handicapprisen 2018 også har lagt vægt på, at Liftups produkter ikke alene hjælper handicappede i deres hverdag, men at produkterne også gør arbejdsdagen nemmere og mere sikker, eksempelvis for SOSU-assistenter.

Hvem kan modtage prisen?
En gang om året uddeler Rebild Kommune Handicapprisen til en privatperson, fagperson, forening, organisation eller virksomhed, som har ydet en særlig indsats for at borgere med handicap kan være inkluderet i samfundet på lige fod med alle andre borgere. Dommerkomiteen var nedsat af Handicaprådet med to politikere og to repræsentanter fra handicaporganisationerne. Prisen består ud over æren af et beløb på 5.000 kr. samt et stykke glaskunst.

Sidste års vinder var dagplejer Pia Bonde Larsen, som modtog prisen for sin måde at tackle de udfordringer på, som dagplejebørn med forskellige handicaps har i hverdagen.

Rebild og omegn

Se flere artikler