Rebild Kommune blandt ni nordjyske projekter i ny publikation om klimaløsninger

27. maj 2018
Rebild Kommune blandt ni nordjyske projekter i ny publikation om klimaløsninger

.
Af Helle Schiønning

I alt 9 nordjyske projekter er blevet udvalgt. Blandt andre Rebild Kommune med en kogebog med opskrifter på klimavenlig mad.

Klima100-publikationen, der lanceredes den 23. maj er finansieret af Realdania og udarbejdet af Sustainia. Den har til formål at hylde og synliggøre de mange grønne ideer og løsninger, som allerede er realiseret rundt omkring i de danske kommuner og inspirere til endnu flere.

Omfattende kortlægning
Det er første gang de danske kommuners klimaindsatser bliver kortlagt på så omfattende vis. I alt 80 kommuner er repræsenteret blandt de 100 klimaprojekter i publikationen.

Med fire projekter er Aalborg Kommune den nordjyske kommune med flest klimaløsninger i Klima100, blandt andre projektet de Grønne Agenter, hvor bæredygtighedseksperter inspirerer
Aalborgenserne til en grønnere hverdag. Hjørring, Frederikshavn og Rebild Kommuner har hver et projekt med i publikationen.

Klima-Glad-Mad
Rebild Kommunes Klima Rebild-projektet byder blandt andet på kogebogen Klima-Glad-Mad, der indeholder bæredygtige opskrifter på mad med et lavt klimaaftryk. Dette for at øge bevidstheden om klimaaftrykket og for at give inspiration til, hvordan man i det daglige selv kan gøre noget for at skabe et mere bæredygtigt samfund. Opskrifterne kan – ifølge redaktøren, Henrik Bugge Mortensen – tilberedes af børn fra 10 år.

Leon Sebbelin, borgmester i Rebild Kommune, ser samskabelse med borgerne som en vigtig vej til et bedre miljø globalt.

– Med Klima-glad-mad bogen sender vi et signal til vores borgere – og alle andre danskere – om, at de selv kan være med til at passe på miljøet, i dette tilfælde gennem deres spisevaner. Det er den slags, der for alvor batter noget i det store billede.

Stort klimaevent for kommunerne den 24. maj 2018
Den 24. maj inviteres landets kommuner og aktører på området til et stort klimaevent i BLOX i København, hvor der bliver rig mulighed for at dele erfaringer og viden om klimaløsninger gennem en række workshops.

Rebild og omegn

Se flere artikler