REBILD: Indtægtsgivende lotteri mangler unge sælgere

11. april 2018
REBILD: Indtægtsgivende lotteri mangler unge sælgere

.
Af Helle Schiønning

I Rebild kommune er der indtil videre ingen af de lokale foreninger, idrætsklubber eller skoleklasser, der har tilmeldt sig Børnehjælpsdagens traditionsrige Lillebror Lotteri, som kan sælges frem til 28. maj 2018.

Det viser en frisk opgørelse fra hjælpeorganisationen, som derfor gør opmærksom på de gode indtjeningsmuligheder, som lotteriet tilbyder det lokale forenings- og skoleliv.

“Hvert salg af et skrabelod til 20 kroner giver nemlig 8,50 kroner direkte til klubben eller klassen – og det kan nemt løbe op i mange penge, som typisk bruges til udstyr, lejrskoler og andre fælles aktiviteter”, fortæller Anne Nielsen, der er ansvarlig for Børnehjælpsdagens lotterier.

Lodsalget støtter anbragte børn og unge – også de lokale
Overskuddet fra salget af Lillebror-lodderne går til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Der er derfor brug for sælgere i hele landet – også i Rebild kommune.

Rebild kommune har aktuelt 36* anbragte børn og unge – på en institution eller hos en plejefamilie. Det vil sige, at når lokale foreningsbørn og skoleelever sælger skrabelodderne, løfter de også et socialt ansvar lokalt set.

Det er nemt at være med
Det koster ikke noget at bestille lodder, og klassen eller klubben bestemmer selv, hvor meget tid de vil sætte af til lotteriet. Lodsalget skal bare finde sted inden 28. maj 2018 og usolgte lodder kan returneres.

Tilmeldinger til Lillebror Lotteriet sker via Børnehjælpsdagens hjemmeside www.bhd.dk/lillebror-lotteriet

* Danmarks Statistik, 15. sptember 2017

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGENS LILLEBROR LOTTERI
Lillebror Lotteriet bliver solgt i perioden 15. marts – 28. maj 2018 af børn og unge, der er tilknyttet en fritidsforening, idrætsklub eller skoleklasse.
Et skrabelod sælges for 20 kroner, heraf går 8,50 kroner til foreningen, klubben eller klassen, der typisk øremærker pengene til udstyr eller aktiviteter.
Overskuddet fra salget af Lillebror-lodderne går til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og udsatte unge i Danmark.
Børnehjælpsdagen har stået bag Lillebror Lotteriet siden 1926.

FAKTA OM ANBRAGTE BØRN I DANMARK
Ifølge seneste tal fra Danmarks Statistik er 13.506 børn og unge (0-22 år) anbragt uden for hjemmet i Danmark. De bor typisk i plejefamilier, på børnehjem (akut- eller døgninstitutioner, opholdssteder, behandlingshjem mv.) eller i egen bolig (som led i efterværn).

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGEN
Børnehjælpsdagen støtter anbragte børn (0-17 år) samt udsatte unge (op til 29 år) i Danmark. Hjælpeorganisationen styrker børnenes og de unges kompetencer, fysiske og mentale robusthed gennem projekter og aktiviteter, der afholdes over hele landet.
Sidste år fik 9.720 børn anbragte børn og udsatte unge direkte glæde af Børnehjælpsdagens arbejde.

Børnehjælpsdagen har fokus på at inddrage børn og unge fra traditionelle familier i det velgørende arbejde efter konceptet “børn hjælper børn”. Det sker blandt andet gennem Lillebror Lotteriet, Julelotteriet og projekt ‘Ungdomsværn’.

Læs mere på bhd.dk og facebook.com/bornehjaelpsdagen

Rebild og omegn

Se flere artikler