Prins Joachim overrækker pris for design til Støvring-firma

29. januar 2018
Prins Joachim overrækker pris for design til Støvring-firma

Liftup A/S i Støvring

.
Af Helle Schiønning

Det er eksempler på innovative velfærdsteknologiske produkter fra den nordjyske virksomhed, som i dag d. 29. januar 2018 vandt DIs Initiativpris.

Prisen blev overrakt af H.K.H. Prins Joachim for øjnene af 400 gæster på Dansk Industris konference for små og mellemstore virksomheder i Kolding.

Prinsen ledsagede prisoverrækkelsen med ordene:

– Med DIs Initiativpris vil vi gerne hædre nogle af de virksomheder, som har udvist særligt initiativ og handlekraft i løbet af det forgangne år. Virksomheder som gennem deres virke kan tjene som inspiration for andre.

Liftup får prisen for at sætte æstetik, design og sikkerhed i højsædet på en måde der ikke er vanligt for hjælpemidler. Virksomheden fremstiller hjælpemidler til blandt andre mennesker med handicap, som udover at være funktionelle også ser pæne ud i et dagligdags miljø, f.eks. i hjemmet. Liftup blev stiftet i 2003. Idéen opstod, fordi arkitekter efterspurgte hjælpemidler til kørestolsbrugere, som ikke skæmmede den eksisterende arkitektur.

– Vi er utrolig stolte af at modtage DIs Initiativpris. Vi ser det som en anerkendelse af vores arbejde med at skabe lige muligheder for alle gennem innovativ og æstetisk velfærdsteknologi til mennesker, der f.eks. er bevægelseshæmmede, siger adm. direktør Søren Elisiussen, Liftup A/S.

Læs også: Alle borgerne i Rebild Øst klyngen inviteres til borgermøde

Prisen er også en belønning for at gå nye veje med funktionalitet og design, som virksomheden i dag sælger over hele verden.

– Vi er innovative på områder, som markederne efterspørger og samarbejder med opfindere nationalt og internationalt. I dag er vores produkter i 40 lande og mere end 70 pct. af vores omsætning går til eksport.

Liftup A/S er et 100 pct. privat danskejet firma beliggende i Støvring i Nordjylland og beskæftiger ca. 45 medarbejdere. Virksomheden har nu også etableret et datterselskab i USA.

Initiativprisen består af en skulptur af Thorbjørn Bechmann.

Foto: Fra venstre DI’s formand Lars-Peter Søbye, H.K.H Prins Joachim, direktør for innovation Flemming Eriksen og adm. direktør Søren Elisiussen, begge Liftup A/S samt direktør Kent Damsgaard, DI.

Rebild og omegn

Se flere artikler