Overnatning i Rold Skov for spejdere fra Støvring

28. maj 2018
Overnatning i Rold Skov for spejdere fra Støvring

.
Af Helle Schiønning

I Rold Skov ved Store Økssø ligger Jamborettepladsen. Pladsen er etableret umiddelbart efter anden verdenskrig af den kendte skovrider Jens Hvass, der ville sikre spejdere havde et samlingssted i skoven. Pladsen kan uden problemer rumme 2000 personer i telt, så de godt 60 spejdere fra DDS Støvring fyldte ikke meget.

Teltene blev sat op ved Mossø, da en del af aktiviteterne for de mindste omhandlende naturen i og ved en sø. Der blev fisket en masse smådyr, der blev studeret i medbragte plastakvarier. Når nettene ikke var i vandet, så byggede mikro-spejderne også bivuak og hyggede sig ellers med at være ude i solen.

Hos Mini-spejderne blev der blandt andet arbejdet med at lave en type ringspil, men også med at undersøge naturen i Rold Skov.

Junior-spejdere og trop-spejdere blev sat på en mere udfordrende opgave. Der skulle klares godt 10 km rundt i Rold Skov afsluttende med en overnatning i det fri.

En række tjekpoint skulle passeres undervejs inden spejderne fuldt lastet med alle deres ting ankom til shelterne ved Mosskov Pavillionen. Det var faktisk ganske få 100 meter fra Jamborette pladsen, men spejderne var bare glad for at komme til overnatningsstedet, så de kunne få hvilet efter en varm tur i skoven.

Den ene dag på turen var som en ekstra udfordring bestilt et klatrefirma, der skulle vise spejderne, hvordan klatring i træer også kan foregå. I løbet af nogle timer fik spejderne prøvet at klatre i højden, og der var helt sikkert nogen som kom længere end de havde tænkt de nogen sinde skulle komme.

Der er virkelig nogle spejdere, der har fået rykke en grænse ved klatringen. For et par timer siden turde de ikke, at klatre, men nu er de rigtig mange meter oppe fortæller gruppeleder Birgitte Wilsted Simonsen

Det er også en del af det at gå til spejder at flytte sine grænser. Vi kan som spejderledere hjælpe børnene med at blive udfordret under trygge forhold, og når man ser glæden ved at det lykkes, så er det, det hele værd.

Det var nogle trætte, og noget mere solbrune spejdere, der efter tre dage i Rold Skov kunne drage mod Støvring igen.

Rebild og omegn

Se flere artikler