Over 260 spejdere gik med på Store Økssø rundt

24. april 2018
Over 260 spejdere gik med på Store Økssø rundt

.
Af Helle Schiønning

Det som startede som et ønske om at få spejdere til at gå en tur sammen har udviklet sig til et tilløbsstykke, hvor over 260 spejdere gik forskellige distancer omkring søen.

Vejret kunne ikke være mere perfekt til en gåtur. Himlen var blå, der var vindstille og solen skinnede da spejderleder Birgitte Wilsted Simonsen, DDS Støvring bød deltagerne til Store Økssø Rundt velkommen.

Velkomsten blev afholdt to gange, da den gruppe på 30 spejdere tidligt blev sendt afsted på Bjergruten. “Vi prøver hvert år at lave noget nyt, og i år blev det Bjergruten. Man får gået på nogle de steder, hvor Rebild Bakker og Bjergeskov virkelig får sig vist fra sin bedste side” fortæller Birgitte Wilsted Simonsen.

For flere af deltagerne var det ikke Rebild Bakker, der var den store udfordring, men stigning omkring Ørnebjerg mod Rebild. Som en af deltagerne sagde, så bliver denne bakke bare ved og ved. Selv om turen var hård, så var der dog også lejlighed til at nyde udsigten fra Rold Skovs højeste punkter.

Mens deltagerne på Bjergruten lagde kræfterne i så startede de resterende spejdere ved Store Økssø. Her skulle man gå de mindre ruter på 10 km, 5 km og 0 km (5 km. forlæns og 5 km. baglæns). Flere af de mindre spejdere synes, at det var hårdt at gå 5 km. eller 10 km, men de bed tænderne sammen og satte den ene fod foran den anden for gåturen skulle gennemføres for at man kunne få en af arrangementets spejdermærker.

“Noget af det som imponerer mig gang på gang er at se de mindste familiespejdere på 3-4 år gå med sådan en dag. Tænk på hvor mange skridt de små ben skal tage før de har fået 5 km.” fortalte Birgitte Wilsted Simonsen, da arrangementet var ved at være afsluttet.

Hun kunne sammen med teamet bag arrangementet se tilbage på en dag, der var forløbet perfekt. Ud over de 260 spejdere gik også rigtig mange forældre, søskende, bedsteforældre og spejderledere med rundt om søen. Mange benyttede også lejligheden til at tage en time i græsset, hvor den medbragte mad blev spist, og dagens dejlige solskin blev nydt.

Rebild og omegn

Se flere artikler