Omstridt skoleleder på Terndrup Skole fratræder

31. august 2017
Omstridt skoleleder på Terndrup Skole fratræder
Screenshot

.
Af Helle Schiønning

I en mail til kommunalbestyrelsen oplyser kommunaldirektør Jes Lunde onsdag aften, at fælleslederen for skolerne i Terndrup, Blenstrup og Bælum onsdag har indgået en fratrædelsesaftale med Rebild Kommune.
Det meddeler kommunaldirektør Jes Lunde i en mail onsdag aften.

– Martin Finderup Andersen har ønsket at fratræde sin stilling som kontraktholder i Kilden Børne-og Ungeunivers. Martin ønsker med denne beslutning at bidrage til at skabe ro om den fortsatte indsats for elevernes læring og trivsel på skolen, skriver Jes Lunde i mailen.

Jette Poulsen, som i øjeblikket er konstitueret viceskoleleder, konstitueres som kontraktholder, indtil stillingen genbesættes. 
Mailen er også onsdag aften nået frem til viceborgmester Allan Busk, (Den Social Fællesliste), som dog ikke ønsker at kommentere på fratrædelsen før torsdag.

– Jeg kan bekræfte, at jeg har modtaget en mail om fratrædelsen. Men mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt. Jeg skal lige have tid til at undersøge de nærmere omstændigheder, siger Allan Busk. 

Fratrædelsen sker efter længere tids ballade på Terndrup Skole, hvor skolen er blevet kritiseret for dårlig ledelse og mistrivsel, og hvor både lærere og elever de seneste år er flyttet til andre skoler.
Sidste år stemte byrådet i Rebild Kommune for en fusion af skolerne i Terndrup, Blenstrup og Bælum, men efter bare et år med fælles ledelse begyndte viceborgmester Allan Busk og det meste af Terndrup at presse på for igen at få selvstændig ledelse på skolen.

I starten af august lod viceskolelederen sig forflytte i håb om at dæmme op for kritikken. Men siden har et flertal af lærerne på Terndrup Skole underskrevet en mistillidserklæring til skolelederen.
Sagen er på dagsordenen på byrådsmødet i Rebild Kommune torsdag aften, sluttes der fra TV2 Nord. 

Rebild og omegn

Se flere artikler