Øster Hornum er Årets gymnastikforening

2. november 2018
Øster Hornum er Årets gymnastikforening

.
Af Klaus Hansen

Øster Hornum IF ligger i Rebild kommune og ved seneste medlemsregistrering, talte de 250 gymnastikmedlemmer. En mindre gymnastikforening med ildsjæle der forplanter sig ud til lokalområdet i Nordjylland og viser at mindre foreninger i mindre byer sagtens kan lykkes med, at få det lokale foreningsliv til at spire.

Halprojekt til et mere aktivt liv

I Øster Hornum IF er man også igang med et spændende halprojekt kaldet “Menateket” som blandt andet handler om en forbedring af gymnastik faciliteter, som springcenter og rytmesal.

Jacob Thure Hedegaard Sørensen ‘Med de faciliteter vi har til rådighed er vi nået rigtig langt, men skal vi nå endnu længere – fx op på nationalt niveau for dem som vil, skal vi have nye og bedre faciliteter til gymnasterne’. I tråd med “Bevæg dig for livet” (samarbejdsprojekt mellem DGI, DIF og GymDanmark) forbedres også forholdene for senior- og breddeidrætten generelt. Træner i Øster Hornum IF Birgitte Bak-Sørensen siger: ‘Menateket bliver et træningsforum, hvor netop udvikling og innovationen vil opstå på grund af synergi effekten mellem bredde og talentidrætten. Det princip er en del af grundfundamentet for udviklingen af ØHI gymnastik-forening for “Sammen kan vi mere”‘.

Stor anerkendelse

Mangeårig træner i foreningen Jacob Thure Hedegaard Sørensen siger: ‘Det er en stor ære og en vigtig milpæl for os at modtage denne kæmpe anderkendelse for det arbejde der udføres i Øster Hornum. Jeg tilskriver det enorme græsrodsarbejde der har kørt i mange år, at være fundament for den succes vi har fået med fastholdelse af børn og juniorer i foreningen’.

Rebild og omegn

Se flere artikler