Nyt pres på priserne: Salling Group sænker priserne på plantebaserede varer

12. januar 2024
Nyt pres på priserne: Salling Group sænker priserne på plantebaserede varer

Netto, føtex og Bilka sænker nu prisen på 100 plantebaserede varer med minimum 10 procent, mens der gøres status på Priskrig. Dermed bliver det billigere at kunne handle med tanke på klimaet, og samtidig vil Salling Group også øge antallet af plantebaserede varer og fordoble omsætningen inden udgangen af 2025.

Prisnedsættelsen er det seneste direkte angreb på priserne, efter at det med ‘Priskrig’ er lykkedes at skære 18 pct. i gennemsnit af prisen på flere end 100 almindelige dagligvarer i løbet af de sidste måneder, hvilket i en lang række tilfælde er et lavere niveau, end før inflationen tog fat. Missionen med Priskrig er med andre ord lykkedes, og Salling Group har foreløbig ingen planer om at hæve priserne, som kan falde yderligere, hvis markedet rykker.

Nu rettes fokus i stedet på de plantebaserede fødevarer, hvor priserne fra uge fem sænkes med minimum 10% på 100 plantebaserede fødevarer.

– Vi fortsætter vores pres på priserne og ønsker samtidig at udbygge vores position på det plantebaserede marked, fordi gode og konkurrencedygtige alternativer er vigtige i kampen for at bringe CO2-udledningen ned. Desuden har vi et ønske om i endnu højere grad at inspirere kunderne til at prøve alternativer til kødholdige retter. Det handler først og fremmest om at have attraktive varer til gode priser, hvor vi nu sætter mål om et udvidet sortimentet samt en konkret prisnedsættelse på minimum 10 pct. på 100 plantebaserede varer, siger Henrik Vinther Olesen, kommunikations- og bæredygtighedsdirektør i Salling Group.

De 100 udvalgte varer dækker over produkter, som er direkte alternativer til et animalsk af slagsen.

Fundamentet på plads

Bilka har fem år i træk vundet Dansk Vegetarisk Forenings pris som Årets planebaserede supermarked med markedets største udvalg, mens både Netto og føtex har vundet priser for udvalg, vækst og pris. Det er denne position, der nu danner grundlag for en ambition om øget vækst og et bredere sortiment.

– Vores mål er i første omgang at fordoble omsætningen inden 2025 og tage endnu flere plantebaserede fødevarer ind på vores hylder. Det vil kunderne kunne se i vores butikker i markedsføringen, men ambitionen rækker videre, og vi vil løbende følge og udfordre markedet for at drive det frem, siger Henrik Vinther Olesen og understreger, at målet ikke er at fortælle danskerne, hvad de skal og bør spise.

– Det er en del af vores klimaambition at give kunderne mulighed for at reducere deres klimaaftryk, og det kan vi netop gøre ved sikre et stort udbud af plantebaserede varer og ved at sænke priserne. Vores målsætning er at sænke klimaaftrykket fra de varer, vi sælger, så vi senest i 2050 er neutrale i hele vores forretning, siger Henrik Vinther Olesen.