Nyt 6 timers MTB-løb i Rold

5. maj 2018
Nyt 6 timers MTB-løb i Rold

.
Af Helle Schiønning

Simon har cykling i blodet. Han har kørt MTB i mange år, siden 2015 på A-licens. Og så har han fra 2016 været indehaver af Støvring Cykler, som i tre generationer og i mere end 100 år var drevet af den samme familie fra butikken på Hobrovej. Mange kender det iøjenfaldende bogstavrim: CIGARER, CYKLER, SYMASKINER på forretningens facade.

Simon Lassen føler sig priviligeret, fordi han har mulighed for at kombinere arbejde og hobby, og derfor har det været oplagt for ham hver lørdag morgen året rundt at invitere dem, der har lyst, med på en cykeltur med startpunkt fra butikken.

Det var lørdagsholdet, der gav Simon det sidste puf, da de opfordrede ham til at arrangere MTB-løbet. Under overskriften 6 Timer i Rold løber det af stabelen den 19. maj.

Tiden er løbet fra de længere MTB-løb
Ifølge Simon Lassen har de travle motionister, der kører MTB, ikke længere tid til at bruge op imod et helt døgn på et løb.

– Der er fremtid i de kortere løb. For eksempel en Marathon-distance på omkring 50-100 km. Det er dog et alt for stort arrangement for en privatmand som mig at håndtere. Med god hjælp fra lørdagsholdet mener jeg, at jeg godt kan gabe over et seks timers løb. Det er vigtigt for mig, at at det hele klapper, så deltagerne får en god oplevelse. Derfor må stævnet ikke være for stort i starten. Jeg har budgetteret med et deltagerantal på 200. Som det ser ud med tilmeldingen nu, lander vi højst sandsynligt på 220-250 deltagere.

Bygger videre på erfaringer fra tidligere løb
Triatland og Rold Skov er Simon Lassens hjemmebane. Det ligger derfor lige for at placere 6 Timer i Rold i Nørreskoven, hvor 12 Timer i Rold tidligere blev afviklet. Ruten bliver på 8-9 km. Og den byder på single tracks, grusveje, opkørsler og nedkørsler. Alle motionister kan være med.

Men det bliver hårdt, siger Simon. Især vil der være pres på, lige før løbet slutter kl. 16, da det kun er hele runder, der tæller med i resultatet. Et løb med kort rute, der skal gentages, er også ideel for tilskuerne.
Man kan deltage som solorytter, som duo og som trio. Der er også en ungdomsklasse, dog kun for tremandshold, hvor den samlede alder ikke må være over 45 år.

Som cykelhandler har Simon Lassen ikke svært ved at skaffe sponsorer. Scott Sports er hovedsponsor, og 22 forskellige testcykler står til rådighed for dem, der gerne vil prøve dem af.

Rold Skov og Rebild Bakker er Triatland Rebild
Triatland Rebild udgøres geografisk af Rebild Kommunes centrum i Rebild Bakker og Rold Skov. I området afholdes årligt mere end 30 outdoor sportevents.

Ud over 6 timer i Rold er de mere spektakulære arrangementer i resten af året:
Tri ved Søen den 26. og 27. maj, Jump Start Race den 2. juni, Rebildløbet den 9. juni, 10 timer i Rebild den 16. juni, DGI Hærvejsløbet den 23. juni, 8 Timers Trail Challenge den 30. juni, Triatlandløbet den 22. august 2018 (tilmeldingen er åben), Cykelstafetten / Carlos Sastre Classic den 2. september og Rebild2Dages den 15. og 16. september.

Rebild og omegn

Se flere artikler