Ny RC-racer får debut ved RallyX Nordic

7. august 2017
Ny RC-racer får debut ved RallyX Nordic
16/6-17/6 RallyX Nordic Solvalla deltŠvling 3 Foto Tony Welam /STCC RXL Olofsson, Simon start nr 52 RXL Krogstad, Henrik start nr 77RXL Nilsson, William start nr 6

.
Af Helle Schiønning

Lørdag d. 19. august blændes der op for RallyX Nordic, som ud over et flot felt af Super Cars (4WD og turboladning) byder på en spændende 4WD-bilnyhed.

– Traditionelt har Rally Cross baseret sig på kraftigt ombyggede gadebiler, oplyser banekoordinator Kaj Storgaard. – Men til Rally Cross Denmark 2017 bliver Super Cars-klassen fulgt kraftigt til målstregen af RX2-racerne. RX2eren har aldrig før kørt i Danmark, men er spændende racer med firehjulstræk med 320 HK under motorhjelmen.

– RX2eren er en silhuet-racer, supplerer medtilrettelægger/MNJ formand: Finn Knudsen. – Raceren er bygget op over et rør-rammestel og et glasfiber-chassis. De 310 HK produceres af en såkaldt af en såkaldt sugemotor (2,4 liter – uden turboladning). Der sker alligevel ting og sager, når køreren træder på speederen.

RX2eren bliver fabrikeret af Avitas Motorsport (Tyrkiet), og serviceres af det svenske racing-firma: Olsberg MSE.

– Raceren vejer 1100 kilo incl. kører og er derfor noget slankere end Super Car, konstaterer Kaj Storgaard. – Dette bevirker imponerende fart-egenskaber, og pr. baneomgang er de kun 5 pct. langsommere end Super Car. Det kommer til at blive virkelig uforglemmelig oplevelse.

– Vi får desuden et positivt problem i pitområdet, fortsætter Finn Knudsen. – Rally Cross Denmark 2017 bliver desuden finale i det nordeuropæiske mesterskab NEZ. Hver eneste græstue kommer derfor i brug, men der er selvfølgelig gode muligheder for publikum for at komme rundt og kikke til de enkelt RC-teams. I Rally Cross er der altid en afslappet stemning i paddocken.

Løbsleder for arrangementet er rutinerede Carsten Storgaard: – MNJ kommer rigtig til eksamen lørdag d. 19. august, idet motorløbet bliver transmitteret direkte i små tre timer om eftermiddagen på den svenske hovedkanal: SVT1. Vi har dog stor erfaring omkring samarbejde med TV-mediet, idet RC-stadionet har været involveret i 7 udgaver af Zulu Djævlerace, og i år har arbejdet 2 uger sammen med Kanal 5 omkring en TV-serie til efteråret.

– På det elektroniske område har vi også opgraderet, forklarer Finn Knudsen. – Vi har fået opstillet en modtager-mast ved RC-stadionet således, at teamsene får nemmere ved at følge resultaterne på Internettet. Svenskerne streamer således også arrangementet på: www.svtplay.se.

– Startfeltet i RX2 består af norske og svenske RC-teams, afslutter Kaj Storgaard. – Men jeg ser frem til, at danske kørere tager udfordringen op. Klassen er lidt mere økonomisk overkommelig end Super Car, men giver helt de samme udfordringer omkring speed og firehjulstræk.

Rebild og omegn

Se flere artikler