Nu skal der laves fraværsstatistik over byrådsmedlemmer

18. januar 2018
Nu skal der laves fraværsstatistik over byrådsmedlemmer

byrådsmedlemmer i Rebild.

.
Af Klaus Hansen

Økonomiudvalget i Rebild kommune behandlede på møde den 17. januar et punkt fremsendt af Jeppe Ugilt Hansen på vegne af Venstre.

“På vegne af Venstre vil jeg gerne anmode om at få et punkt på næste ØK møde med et forslag om at lave en fraværsstatistik over byrådsmedlemmers deltagelse i diverse møder (FX: fagudvalg, øk, byråd, styregrupper, evt. §17.4).

Vi finder det i Venstre relevant, at borgerne kan danne sig et overblik over de folkevalgtes varetagelse af det/de hverv de er valgt til og her er mødedeltagelse en væsentlig del, omend byrådsarbejdet også består af andre elementer.

Vi ønsker at forvaltningen kommer med et forslag til udformning og indhold af et simpelt skema som borgerne kan tilgå på hjemmesiden som det ses i andre kommuner”.

Et forslag som økonomiudvalget besluttede sig for og der vil derfor i fremtiden blive ført fraværsstatistik over alle

LÆS OGSÅ: Ny gruppeformand for Venstre i Rebild

– På vegne af Venstre foreslog jeg på første møde i ØK at der føres fraværsstatistik over os byrådsmedlemmers mødedeltagelse. Vi er på en måde “ansat” af borgerne og så må det også være rimeligt at man kan se om vi passer vores arbejde. Og nej, det er ikke fordi jeg vil banke nogle i hovedet eller pudse min egen glorie, for jeg har selv haft enkelte afbud i min første periode og det får jeg helt sikkert også i den kommende, fortæller Jeppe Ugilt Hansen.

Rebild og omegn

Se flere artikler