Norlys opstiller mere end 150 ladepunkter ved Plantoramas centre

18. december 2023
Norlys opstiller mere end 150 ladepunkter ved Plantoramas centre

Plantorama kan fremadrettet tilbyde opladning i flere hastigheder, så det passer til længden på kundernes besøg i centrene.

Der er godt nyt til danskere med grønne fingre og elbiler. For når de fremover besøger Plantorama, kan de nemlig se frem til at få opladet elbilen, mens de går på opdagelse i de grønne omgivelser.

Norlys og Plantorama har nemlig indgået en aftale om opstilling af i alt 158 ladepunkter ved kædens 14 eksisterende centre, samt de to kommende i Kolding og Silkeborg.

– Bæredygtighed og botanik går hånd i hånd hos Plantorama. Vi vil ikke bare inspirere planteglade danskere, men også fungere som et udstillingsvindue for den grønne omstilling. Vi har allerede solceller på tagene, energieffektivt LED-belysning og genbruger regnvand til vanding, og nu føjer vi så ladestandere fra Norlys til i vores bestræbelser på at skabe mere bæredygtige oplevelsescentre, siger Peter Vang Christensen, ejer af Plantorama.

De 158 ladepunkter, som Norlys stiller op, bliver en blanding af almindelige ladepunkter og såkaldte lynladere. På den måde kan elbilister vælge en stander der passer til deres behov, hvad enten de har planer om en hurtig indkøbstur eller er på familietur med tid til både kaffe og legeland.

– I Norlys arbejder vi for at skabe et landsdækkende ladenetværk, så skiftet til elbil bliver så let som muligt for de danske bilister. Med Plantoramas mere bynære placeringer ved indfaldsvejene til de større byer udbygger vi nettet, så der ikke kun er mulighed for at lade langs de store veje. Det er med til at gøre en forskel både lokalt og på tværs af landet, siger Ellen Trolle, direktør for Norlys ladeforretning.

Arbejdet med at opstille ladestanderne begynder, så snart den nødvendige elforsyning er til rådighed, og forventningen er, at alle ladepunkter er klar til brug inden udgangen af 2024.