Nordjyske dækaftryk på Dansk Motorsport Award

1. marts 2018
Nordjyske dækaftryk på Dansk Motorsport Award

.
Af Helle Schiønning

Rally Cross Denmark 2017 løftede dansk Rally Cross et niveau op i publikums-interesse, og var derfor blevet nomineret til Årets Motorsports Event 2017 ved Danmarks Motorsport Award.

– Vi var kommet i skrapt selskab omkring award-prisen, oplyser MNJs formand Finn Knudsen. – At befinde sig blandt de fire nominerede kandidater var en stor oplevelse. Vindere blev DM-serien i Moto Cross, men vi vender styrket tilbage. I år kører vi i weekenden: 11.-12. august, og det bliver garanteret en endnu større oplevelse.

Nordjylland har fremtryllet mange talentfulde motorsports-udøvere gennem årene. For 2017 blev Årets Banesportstalent i Offroad: Karsten Lingbøg Hansen fra MNJ, som ved Dansk Motorsport Award blev hædret for talent-titlen og sit suveræne DM i Folke Race for U16-kategorien.

– Jeg har været privilegeret af at blive født i en motorsportsglad familie, konstaterer Karsten Lindbøg Hansen. Jeg har været med rundt på alle danske offroad-motorbaner lige siden jeg bumplede rundt i pitten i en barnevogn. Så jeg er mere eller mindre vokset op med motorløb. Jeg har altid haft et stort ønske om at køre Folke Race, og har derfor ventet i lang tid for at blive gammel nok.

Med fire sejre i de første 4 DM-afdelinger var kursen udpeget til en sikker totalsejr i mesterskabet for Karsten Lindbøg Hansen: – I 5. afdeling konkurrerede vi under virkelig vanskelige vilkår på et fedtet og vådt underlag. Jeg opdagede således ikke, at min FR-racer manglede power og gik på nødprogram. Derfor havde jeg også problemer ved DM 6, men herefter genfandt vi hestekræfterne.

MNJeren vandt DM-titlen allerede inden DM-finalen i Kolding: – Man har mulighed for at smide sit dårligste resultat væk, idet der jo kan ske så mange forskellige fejl og uheld gennem en DM-sæson med 8 løb. Jeg sluttede dog sæsonen af med en sejr i Kolding.

De nordjyske kørere gør sig også flot bemærket på motorbanerne med hårdt underlag (asfalt). Her vandt Lasse L. Sørensen det danske mesterskab 2017 i front-serien: MASCOT Danish Thundersport Championship (DTC).

DTC-promotor Peter Elgaard var derfor ikke i tvivl om, at nordjyden skulle tildeles awarden DTC-prisen 2017 for sin flotte og velafbalancerede kørsel frem til mesterskabet: – Lasse L. Sørensen er ydmyg omkring sine motorsports-præstationer, men han lader resultaterne tale sit eget sprog. Han vurderer hele tiden klogt, hvornår der skal satses eller holdes lidt igen på speederen.

En stolt Lasse L. Sørensen kunne ved Dansk Motorsport Award derfor takke for støtten fra sin motorsports-familie samt det rutinerede team: Flexlease/Strøjer Tegl med Super John Nielsen i spidsen.

Rebild og omegn

Se flere artikler