Nordjyder klar til spændende DM-finale i Folke Race

18. september 2018
Nordjyder klar til spændende DM-finale i Folke Race

.
Af Klaus Hansen

Motorsport Nordjylland (MNJ) har gode traditioner med DM-serien i Folke Race.

– I holdmesterskabet har MNJ etableret et afgørende forspring, oplyser MNJ’s formand Finn Knudsen. Med DM-finalen på hjemmebane samt mange nordjyder med individuelle medaljechancer kan ærkerivalerne: Frederikshavn-Sæby Auto Sport ikke fravriste os holdtitlen.

I Ungdoms-klassen er der flaget op til en nervepirrende DM-finale. Her skal søskendeparret: Lærke og Simon Cilleborg Madsen fighte om medaljerne med vendelboerne: Simon Ditlev Pedersen og Mikkel Brix Kristensen.

– Både Lærke og Simon har været godt kørende i år, fortsætter Finn Knudsen. De kommer samtidig fra en Folke Race-glad familie, som nok kan give dem nogle staldfiduser omkring at holde finalenerverne kolde. I samme klasse har Magnus Smed fra MNJ også en medaljechance i DM-slutspurten.

I semifinalen for Ladies Cup vandt MNJ’eren: Malene Sørensen på hjemmebane. Klubkammeraten: Trine Hougaard Haferbier havde ikke en heldig dag på det fedtede underlag, og tabte derfor det afgørende momentum til medalje-mulighederne, men ligger på en femmer sammenlagt.

– Anders Salomonsen har sikret DM-guldet i FR-klassen, oplyser Finn Knudsen. Han scorede etteren i semifinalen, og med 5 sejre ud af 6 mulige kan han ikke indhentes i DM-slutstillingen.

DM-sølvet er sikret af vendelboen: Jonas Wunderov, hvorimod 3 MNJ’er sigter mod en spændende slutfight om DM-bronzen: – De nærmeste kandidater er Kristian Schack og Mathias Sanderhoff, som er adskilt af et enkelt placeringspoint. De skal dog holde kraftigt øje med rutinerede Kasper Kudahl Christensen i bakspejlene.

I TOP OTTE ligger desuden: Dennis Hedegaard, Kristine Cilleborg Madsen samt Mathias Østergaard.

– Vi kører om lørdagen for at give DM-startfeltet mulighed for om aftenen at afrunde den begivenhedsrige 2018-sæson med en præmiefest, afslutter Finn Knudsen. Kørerne fighter intenst ude på motorbanen, men bag efter bliver der smilet og grinet over genvordighederne.

Rebild og omegn

Se flere artikler