Ni ud af 10 danskere tror på hvid jul

12. december 2023
Ni ud af 10 danskere tror på hvid jul

Im dreaming of a white Christmas lyder det lige for tiden ret ofte i radioen og det er tilsyneladende en følelse, som rigtigt mange danskere kan skrive under på: Ifølge Danske Spil er 9 ud af 10 danskere hvid jul-optimister.

Det hører til sjældenhederne, at hele Danmark er dækket af sne juleaften og det vil sandsynligvis heller ikke være tilfældet i år. Alligevel melder Danske Spil om en overvældende tiltro til fænomenet hvid jul. Eller måske er der snarere tale om et fromt juleønske?

Hvert eneste år lader vi danskerne gætte på, om vi får hvid jul. Og hvert eneste år, er der langt flest, der skyder på et ja vi får hvid jul!. Men i år er der alligevel ekstra mange, der tilsyneladende tror på den. De seneste dage er tallet faktisk krøbet helt op på 90 procent, der er hvid jul-optimister, fortæller oddssætter hos Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen.

Den udbredte tro på hvid jul hænger ikke kun sammen med det kolde og hvide vejr, vi har haft de sidste par uger:

TV2 har på deres hjemmeside et hvid jul-barometer, og forleden viste det, at chancen for en hvid jul var helt oppe på 50 procent, og det var der vist mange af vores kunder, der opdagede, for der var lige et par dage, hvor vi fik ekstraordinært mange indskud på hvid jul, fortæller Peter Emmike Rasmussen.

Det skal nævnes, at Danske Spil følger DMIs definition på hvid jul. Den kræver at 90 procent af Danmark skal være dækket af mindst en halv centimeter sne, før der er tale om en ægte, landsdækkende hvid jul.

Siden 1900, hvor DMI begyndte at tælle efter, har der kun ni gange været tale om en landsdækkende hvid jul. Det vil sige, at det i snit forekommer hver 13. år men det passer fremragende eftersom sidste gang var i 2010.

Rebild og omegn

Se flere artikler