Natur- og Miljøpris gik til daginstitutionerne Tuen og Kløvermarken

8. december 2018
Natur- og Miljøpris gik til daginstitutionerne Tuen og Kløvermarken

.
Af Klaus Hansen

Børnene arbejder med affaldsindsamling og genbrug, laver forsøg med vindmøller, og sår deres egne grøntsager og blomster.

– Det er vigtigt at starte tidligt med at give børnene en forståelse for klima og natur, siger Randi Stub fra Det Grønne Råd.

Kim Edberg, formand for Teknik- og Miljøudvalget, supplerer:

-Børnene er rigtig gode ambassadører, når de kommer hjem til mor og far og kan fortælle om hvordan man sorterer affaldet og har styr på, hvordan man genbruger.

Joan Straarup, der er leder af daginstitutionerne forklarer, at institutionerne arbejder målrettet med Børn og Natur, og de sidste par år har de deltaget aktivt med klimaaktiviteter i KlimaRebild-ugerne i foråret.

På Billedet: Rebild Natur- og Miljøpris bliver overrakt til Tuen og Kløvermarken. Fra venstre: Formand for Teknik- og Miljøudvalget Kim Edberg Andersen, formand for Det Grønne Råd, Randi Stub Petersen og institutionsleder Joan Straarup.

Fakta
Det Grønne Råd i Rebild Kommune, som består af repræsentanter fra kommunens grønne foreninger og myndigheder, uddeler hvert år Rebild Natur- og Miljøpris i samarbejde med Udvalget for Teknik og Miljø.

Rebild Natur- og Miljøpris består af et diplom og en præmie på 5000 kr. Til prisen kan indstilles en eller flere privatpersoner, en forening eller organisation, en virksomhed eller en institution, der har gjort en særlig indsats for at fremme en natur- og miljømæssig bæredygtig udvikling i Rebild Kommune. Se www.rebild.dk under Rebild Natur- og Miljøpris for mere info om prisen og tidligere prismodtagere.

I priskomiteen har i år siddet Randi Stub og Susanne Munk fra Det Grønne Råd samt Kim Edberg Andersen og Anna Oosterhof fra Teknik- og Miljøudvalget.

Rebild og omegn

Se flere artikler