Mellemleder forlader omdiskuteret skole

2. august 2017
Mellemleder forlader omdiskuteret skole
Screenshot

HER

.
Af Helle Schiønning

Utilfredse forældre, der vil have ledelsen på den stærkt omdiskuterede og kritiserede Terndrup Skole udskiftet, har tirsdag fået endnu mere at være utilfredse med, fortæller TV2 Nord.

Forældrene, der gennem længere tid har set mistrivsel og mangelfuld undervisning på skolen, der siden det forgangne skoleår har haft fælles ledelse med skolerne i Bæum og Blenstrup, fik tirsdag morgen nemlig meddelelse om, at en mellemleder på Terndrup Skole er fratrådt sin stilling.

I brevet fra forvaltningen, der er blevet lagt ud på blandt andet Terndrup Skoles Facebook-side og Kildens – den nye fusionsskole – hjemmeside står der blandt andet at mellemlederen ved at fratræde sin stilling har: “ønsket at bidrage til at skabe ro om Terndrup Skole og den nye fusion ovenpå det seneste forløb.”

Du kan læse hele brevet fra Rebild Kommune til forældrene
For de utilfredse forældre bidrager mellemlederens farvel til skolen dog langt fra til at skabe ro. De mener, det er den øverste skoleleder, der skal tage ansvar for den uro og virak, der har været om fusionsledelsen og forlade sin stilling.

– Man bliver simpelthen nødt til at tage øverste leder og finde ud af, hvad der skal ske. Der er nogen, der skal tage ansvar på det her, og jeg mener ikke, man kan sige, det er en mellemleders ansvar, siger Maybritt Toft Pedersen, der er mor til to børn på skolen.

Mellemlederens afsked med Terndrup Skole nåede også først frem til de ansatte lærere på skolen tirsdag, men ingen havde lyst til at udtale sig til TV2 Nord om sagen.

10. august venter første skoledag for børnene, men mange forældre vil – som følge af sagen – angiveligt holde deres børn hjemme.

– Størstedelen af forældrene vil ikke have, at deres børn møder op på Terndrup Skole, fortæller Louise Jensen, der er en af forældrene.
Maybritt Toft Pedersen er dog klar til at tage skridtet videre og tage sine to børn helt ud af skolen.

– Jeg skal ikke sidde med mine børn om to-tre år og tænke, at jeg skulle have taget dem ud for lang tid siden.

Rebild og omegn

Se flere artikler