Medaljerevanche i traditionsrigt klubrally-løb

8. november 2017
Medaljerevanche i traditionsrigt klubrally-løb

.
Af Helle Schiønning

– Arrangementet er samtidig et uofficielt DM, oplyser løbsleder Bjarne Sørensen. – De skrappeste deltagere fra de to landsdels-turneringer fra Sjælland og Jylland/Fyn får mulighed for at dyste mod hinanden. Derfor har vi fremtryllet 6 spændende prøve-arealer i Himmerland, som vil blive kørt 2 gange. Deltager-interessen er stor til arrangementet, hvor vi forventer 50-60 startende mandskaber!

– Herregårdsløbet starter ud fra FTZ på Fynsvej i Hobro, supplerer Ole Stig fra løbsledelsen. – Her kan publikum også søge information omkring de 6 prøveområder, som afvikles på asfalt, beton og grus. Traditionen tro er prøverne tilrettelagt således, at deltagerne både får mulighed for at rive i rattet samt få grundigt rørt rundt i benzinen.

MNJeren: Kim Naujokat Jensen har holdt en 12-årig pause fra rallysporten, men fik i november sidste år blod på tanden igen, da nordjyden deltog i Herregårdsløbet 2016: – Klubrally er en effektiv hjælp for chaufføren til udforskning af bilens fysiske love. Dette kan være en uvurderlig hjælp i en stresset fare-situation, når hjulene mister kontrollen med underlaget. Jeg var gennem flere år co-driver/kortlæser i rally, men ville nu prøve kræfter med ratvridningen. Sammen med min hustru, Maike, stillede vi til start i en Peugeot 107.

– Kim har snakket meget om motorsport gennem årene, oplyser Maike Naujokat Jensen. Han fik mig derfor lokket med i højresædet til Herregårdsløbet, hvor jeg skulle holde styr på den rigtige og hurtigste rute på prøveområderne. Vi kom hurtigt ind i konkurrencerytmen, selv om jeg nok syntes, at Kim bremsede noget sent inden svingene!
Rookie-parret har i år deltaget i det jysk/fynske mesterskab, og scorede en flot sølvmedalje i deres klasse.

– Herregårdsløbet har årelange traditioner i MNJ, fortsætter Bjarne Sørensen. – Navnet stammer egentlig fra, at etapernes slutpunkter var placeret i nærheden af de nordjyske herregårde. Herved kunne deltagerne som regel altid komme videre til næste etape, såfremt de kørte forkert og evt. var faret vild.

Klubrally er det første trin på stigen til at blive rallykører. Den erfarne rally co-driver for far John i JBC Motorsport: Johnni B. Christensen får debut i en spændende gadebil: – Jeg skal prøve kræfter med en VW Polo 6R sammen med min co-driver Thomas Hjorth Østergaard. Vi ser frem til en tæt dyst mod min far og Anja Pedersen i Peugeot 208 omkring håneretten i familien.

Herregårdsløbet kommer også forbi MNJs RC-stadion i Nysum, hvor deltagerne får lejlighed til at prøve kræfter med ottetals-rundbanen til Rally Cross.

For ægteparret: Niels og Inger Bjerre er klubrally virkelig gået dem i blodet, efter at Bjerre-familien, sønnen Martin og far Niels, tidligere har kørt DM-rally.

Gennem årene har Niels og Inger Bjerre scoret flotte resultater i klubrally, hvilket sidste år blev bevist med en flot sejr på hjemmebane under svære betingelser i Herregårdsløbet 2016.

– Lidt snevejr havde gjort prøverne fedtet i underlaget, konstaterer Inger Bjerre. Samtidig blev de sidste 2-3 prøver blev kørt i mørke, men styrede vores Peugeot 306 GTIer hjem til en etter på hjemmebane. Det samlede slutresultat blev en samlet klasse-toer i Speed Nord 2016.

– Til 2017-sæsonen skiftede vi skiftet konkurrence-klasse, afslutter Niels Bjerre. En vigtig faktor i klubrally er dækkets egenskaber og vedhængnings-evne til underlaget. I vores nye klasse kører vi med identiske dæk fra Yokohama. Slutresultatet blev en firer i det jysk/fynske mesterskab, men vi satser på at gentage sidste års sejr i Herregårdsløbet.

Rebild og omegn

Se flere artikler