Måske for første og sidste gang nogensinde

25. juni 2024
Måske for første og sidste gang nogensinde

Søndag den 23. juni sidst på formiddagen, skete der noget på lystbådehavnen i Egense, som nok aldrig er sket før og nok heller ikke vil ske igen.

Redaktionen Palle Sund

Her blev der sat et vikingeskib i vandet og døbt ASK.
Tre mænd, Per Steffensen, Lars Skovsgaard og Hans Jørgen Thrysøe har brugt hver onsdag i ca. et år på at bygge skibet, på et værksted tæt ved Limfjorden.

Det var ikke nogen nem opgave de satte sig for, da der jo ikke findes udførlige tegninger af vikingeskibe. De havde en tegning, men den var ikke målfast, så der skulle nogle beregninger til. Men nu ligger det her og er klar til togter.

Jomfruerne holder sammen på tovværket
Der er kælet detaljerne, hvilket man kan se når man kommer tæt på. Alt tovværk er splejset sammen, så ikke noget med tilfældige knuder. Og der er brugt jomfruer til at samle tovværket.

Vikingeskibet er ikke stort, men det er stort nok til at rumme tre/fire mand og noget gods. Fremdriften kan foregå med sejl eller med to årer.

Rigtig mange mennesker havde fundet vej til lystbådehavnen søndag formiddag, hvor de kunne se vikingeskibet blive døbt af Astrid Thrysøe. Vikingeskibet fik navnet ASK.

Rebild og omegn

Se flere artikler