Legat til ung, talentfuld diabetesforsker Simone Riis Porsborg

17. november 2018
Legat til ung, talentfuld diabetesforsker Simone Riis Porsborg

.
Af Klaus Hansen

Simone Riis Porsborg (31 år) har modtaget Diabetesforeningens Forskningslegat 2018. Simone Riis Porsborg er adjunkt, Ph.D., Cand. Scient. Med., Laboratoriet for Stamcelleforskning, Institut for Medicin og Sundhedsteknologi på Aalborg Universitet.

Legatet på 225.000 kroner fra Diabetesforeningen går til at støtte Simone Riis Porsborgs projekt: Potensmarkører for Stamceller til Heling af Kroniske Sår.

Om projektet

Projektet har til formål at finde et panel af prædikative markører for stamceller fra fedtvævs effekt til heling af kroniske sår inkl. diabetiske fodsår. Disse skal bruges i udviklingen af en stamcelle-baseret terapi til behandling af kroniske sår. Den stamcelle-baserede terapi vil forhåbentligt kunne begrænse behandlingstiden af diabetiske fodsår, mindske risikoen for amputation og sikre en pæn og funktionel opheling.

Billedtekst:
Diabetesforeningens protektor, Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, har netop overrakt de 225.000 kroner, som er et af tre forskningslegater fra Diabetesforeningen til adjunkt, Ph.D., Cand. Scient. Med. Simone Riis Porsborg. Til højre står Diabetesforeningens formand Truels Schultz.

Rebild og omegn

Se flere artikler