Lasse L. Sørensen med helt fremme i Mascot Danish Thundersport Championship (DTC).

6. juli 2017
Lasse L. Sørensen med helt fremme i Mascot Danish Thundersport Championship (DTC).

.
Af Klaus Hansen

Lasse L. Sørensen fra Motorsport Nordjylland (MNJ) har oplevet et begivenhedsrigt forår i den danske front-serie: Mascot Danish Thundersport Championship.

– Jeg forfulgte oprindelig drømmen om en karriere inden for single seatere, oplyser Lasse L. Sørensen. – Dette har været inspireret af, at min storebror i to ombæringer har været Formel 1-aspirant hos henholdsvis Renault og Lotus. På vej til dette mål blev jeg i 2014 fransk mester i Formel 4.

Single seater-projektet sandede desværre til for nordjyden, som derfor satte motorsports-karrieren lidt på vågeblus. Tingene ændrede sig imidlertid i slutningen af 2016: – Jeg blev opfordret af frontteamet Massive Motorsport til at prøve kræfter med DTC, som er en spændende dansk løbsserie med en potent racer. Jeg nåede at køre to løbsweekender i 2016, og i al beskedenhed scorede jeg i DM-finalen på FDM Jyllandsringen en femmer og en etter i kvalifikationen. Dette blev fulgt op af en treer i finaleheatet.

Lasse L. Sørensen havde nu fået blod på tanden til at køre en fuld 2017-sæson: – Jeg fik kontakt til Team Flexlease.nu/Strøjer Tegl, som bl.a. har “Super” John Nielsen som teamchef, og vi blev enige om et samarbejde.
Nordjyden fandt også speed’en hos sit nye racingteam, hvilket resulterede i en 2. plads i første kvali-heat ved DM-premieren på FDM Jyllandsringen: – I andet kvali-heat flippes/vendes de første otte placeringer fra første kvali-heat. Jeg skulle derfor starte syver, og havde udfordringerne med overhalinger frem til en frontplacering. Desværre mistede jeg bremsetrykket for enden af den korte lange langside, hvilket betød en dramatisk udflugt udi sikkerhedssandet.

Den passive sikkerhed i DTC-raceren bestod med glans, idet Lasse L. Sørensen lettere fortumlet kunne kravle uskadt ud til et helbredstjek hos løbslægen.

– Det blev ikke til mere race for mig denne løbsweekend, konstaterer Lasse L. Sørensen. – Heldigvis fik jeg god hjælp til at komme mig over oplevelsen, og var derfor fuldt klar til at prøve kræfter med den efterfølgende DTC-afdeling på den krævende bybane ved Classic Race Aarhus.

Regnvejret drillede Team Flexlease.nu/Strøjer Tegl under tidtagningen, som danner baggrund for startrækkefølgen i første kvali-heat: – Bybanen omkring Mindeparken i Aarhus er uhyre svær at overhale på. Det var derfor ikke helt optimalt, at jeg kun scorede en 13. plads i tidtagningen. Jeg fandt dog heldigvis race craft’en under selve motorløbet, og endte racet med at vinde finalen. Konkurrenceheldet tilsmilede mig i Aarhus, hvor man ellers nemt kan blive ramt af konkurrenternes småfejl.

Forårets sidste DTC-afdeling blev kørt på den kuperede Ring Djursland: – Racet var meget jævnbyrdigt på den udfordrende rundbane. Så efter en firer og en toer i kvali-heatene skulle jeg starte på pole position (nr. 1) i finalen. Jeg fik en god start, og kom af sted som etter. Længere hen i racet blev jeg presset af min ærkerival, Kasper H. Jensen, men jeg holdt føringen hjem over målstregen.

I Mascot Danish Thundersport Championship anvendes en såkaldt silhuet-racer. Teams’ene har derfor identiske konkurrencevilkår, selv om glasfiber-chassis’ene er forskellige. MNJ’eren ser frem til en spændende DTC-slutspurt i efteråret, som byder på 4 løbsweekender – heraf en i Norge: – Jeg er kravlet op en samlet tredjeplads i DM-stillingen, hvilket jeg er yderst tilfreds med efter oplevelserne i premiere-weekenden.

Rebild og omegn

Se flere artikler