Læserbrev:Hvad sker der med den fungerende skoleleder på Terndrup Skole?

30. august 2017
Læserbrev:Hvad sker der med den fungerende skoleleder på Terndrup Skole?
Screenshot

.
Af Lau Bøgeholt-Laursen

Rebild kommunes ØK-udvalg besluttede i dets seneste møde, at klyngesamarbejdet mellem de tre skoler i Terndrup, Bælum og Blenstrup skal fortsætte indtil videre.

Dette var bestemt ikke, hvad borgerne i Terndrup havde håbet på. Og alle i byen er nu meget spændte på, hvordan byrådet stiller sig til dette punkt.

Men det helt afgørende i denne sag er, hvad der sker med den fungerende skoleleder, kaldet kontraktholderen.

Alene takket være ham, er der 13 lærere, der har opsagt deres stilling på Terndrup skole indenfor de sidste 16 måneder. Og i Bælum og Blenstrup har 25 medarbejdere opsagt deres stilling indenfor mindre end 3 år.

Dette er så store tal, at det ligger langt uden for den almindelige cirkulation, og det må da i allerhøjeste grad vække både voldsom forundring og dyb bekymring hos alle de ansvarlige politikere.
Og hvad værre er, så er der adskillige lærere, der vil søge andre stillinger, hvis samme skoleleder får lov til at blive siddende i denne stilling.

Og alt imens fortsætter elevflugten fra Terndrup skole til friskolerne i Hellum og Astrup. Lige nu er der en midlertidig pause, idet både børn og forældre afventer deres stilling til Terndrup skole med henblik på skoleskift, indtil næste byrådsmøde den 31. dns.

Disse tal for udmeldelse af Terndrup skole for både lærere og elever er så store, at det må få alle medlemmer af byrådet til at spørge: Hvad gør vi for at stoppe dette, så vi får ro i denne sag ?

Svaret er meget enkelt, og det er usvigeligt sikkert. Skolelederen skal afskediges nu og her ! Der er garanteret ingen anden udvej for at skabe ro i denne ulykkelige sag.

Derfor stilles der nu meget store forventninger til byrådets medlemmer på mødet den 31. dns.

Hvis ikke byrådets flertal pålægger ØK-udvalget at indlede en afskedigelsessag af pågældende, vil der komme et skred af udmeldelser af både elever og lærere. Og så kan man godt frygte, hvordan Terndrup skole skal overleve.

Borgerne i Terndrup er meget optaget af denne sag, og lige meget hvor man mødes, er denne sag emnet.

Det vil være fuldstændigt uforståeligt for alle i byen, hvis byrådet ikke vedtager en afskedigelse af skolelederen. Det er uundgåeligt nødvendigt for at få ro i sagen.

Rebild og omegn

Se flere artikler