Læserbrev: Udvikling i Rebild Øst

19. oktober 2017
Læserbrev: Udvikling i Rebild Øst

.
Af Bente Søgaard, Elmesvinget 2, 9574 Bælum. Byrådskandidat (V) til KV17, Rebild Kommune.

Jeg blev så glad, da jeg sidste lørdag, i Nordjyske, læste en flot artikel om livet på landet og glæderne herved. 1,4 mio. danskere bor udenfor de større byer, fordi vi elsker det og aktivt har valgt det til og i Nordjylland er det hele 58% af den samlede befolkning.

Vi der bor her, kunne ikke drømme om andet, fordi vi sætter pris på den frihed, nærvær, fællesskab og de naturoplevelser, vi har lige udenfor døren. Men hvorfor skulle alle ikke vide det, kan vi spørge os selv om? Det er i min optik fordi fordomme ødelægger rigtigt meget i vores samfund.

Fordommene og den manglende fokus på landområdernes kvaliteter og potentialer, er en konsekvens af finanskrisen, af kommunesammenlægningerne og ikke mindst af urbaniseringsomtalen, hvor intet liv udenfor de store byer blev anerkendt. Det betød, at ingen måtte tro på, at der var liv og fremtid, udenfor de store byer ud over os selv. Det var meget svært at sælge husene, og der hjalp kreditforeningerne ikke meget til. Virkeligheden har heldigvis indhentet nogle af fordommene, og der er sat en positiv udvikling i gang. Der bygges nye huse og der sælges huse, også i de mindre byer, fx kunne jeg se 3 skilte med SOLGT henover i Solbjerg i denne uge det er da mega fedt! Der er dog stadigt meget at arbejde med, for sikre den fortsatte positive udvikling.

Rebild Kommune er en landkommune, hvor ca. 65 % af befolkningen bor udenfor de 2 hovedbyer, Støvring og Skørping. Her i Rebild Øst er der et efterslæb. Det er dog ved at bedre sig, fordi vi selv har været aktive og vist, at vi vil vores byer, vores dagligvarehandel, vores haller og idrætsanlæg, vores skoler og vores daginstitutioner osv. At vi vil udvikling og sammenhold, det viser også det stærke Klyngesamarbejde Rebild Øst. Alt det vi har og alt det vi kan, er ved at komme frem i lyset. Rigtigt mange mennesker er og ønsker at være aktive på kryds og tværs, af gamle skel. Vi har så mange potentialer kulturelle, natur- og foreningsmæssige og en masse engagerede og aktive borgere de potentialer og den udvikling skal der støttes op om i det kommende byråd.

Jeg vil kæmpe for denne fortsatte positive udvikling af hele Rebild Øst, for at ALLE vores skoler fortsat er i positiv udvikling, at vi har god og lokal børnepasning, byudvikling og vedligehold af veje, stier og anlæg, og sidst men absolut ikke mindst, at vi får forbedret den offentlige transport mellem byerne og til de store job- og uddannelsesbyer.

Vi har i Rebild Øst ml. 15 30 min. til regionens største koncentration af arbejdspladser, nemlig Aalborg Øst sådan et potentiale for udvikling og vækst, skal der investeres i – for at sikre et Rebild i Balance.

Der er åbent for kommentarer allernederst på siden.

Rebild og omegn

Se flere artikler